در ادامه مجموعه آموزش های میکروکنترلر PIC توسط کامپایلر CCS C ، در این قسمت تنظیمات کلاک میکروکنترلر را بررسی می کنیم.
برای شبیه سازی برنامه های نوشته شده معمولا نیازی به دانستن تنظیمات مربوط به کلاک میکروکنترلر نیست و کافی است در پنجره ی properties میکروکنترلر که با دوبار کلیک روی میکروکنترلر در محیط نرم افزار پروتئوس باز می شود، در بخش processor clock frequency مقدار کلاک مورد نظر را مطابق آنچه در کامپایلر مشخص کرده ایم تنظیم کنیم.
برای آزمایش کدهای نوشته شده به صورت عملی باید بخش کلاک میکروکنترلر را به شکل مناسبی تنظیم کنیم. در این بخش تنظیمات مختلف بخش کلاک میکروکنترلر PIC18F452 که مشابه میکروکنترلرهای دیگر نیز می باشد را بررسی می کنیم.
به طور کلی 8 نوع حالت برای تامین کلاک میکروکنترلر وجود دارد. برای تنظیم میکروکنترلر بر روی هریک از این 8 حالت بایت بیت های پیکربندی به نام های FOSC0 ، FOSC1 و FOSC2 را توسط پروگرامر تنظیم کنیم. در ادامه مهم ترین و متداول ترین این روش ها را بررسی می کنیم.
1- استفاده از کریستال یا رزوناتور خارجی
در این روش مطابق شکل زیر از یک کریستال یا رزوناتور سرامیکی که به پایه های OSC1 و OSC2 میکروکنترلر وصل شده است به همراه دو خازن بالانس استفاده می شود. مقدار متداول برای خازن ها 22 پیکو فاراد است.
نکته : قرار دادن مقاومت Rs اختیاری است.
2- کلاک خارجی
در این روش از یک سیگنال خارجی برای تامین کلاک میکروکنترلر مطابق شکل زیر در حالی که پایه OSC2 باز است استفاده می شود.
3- اسیلاتور RC
در این روش از یک مدار RC سری مطابق شکل زیر برای ایجاد کلاک میکروکنترلر استفاده می شود.
مقدار متداول برای مقاومت بین 3 کیلواهم تا 100 کیلواهم و برای خازن بزرگتر از 20 پیکوفاراد می باشد. نکته جالب در این روش این است که یک سیگنال با فرکانس 1/4 کلاک اصلی میکروکنترلر در پایه ی OSC2 ایجاد می شود که می توان از آن در کاربردهای مختلف استفاده نمود.
مطالعه درسهای بیشتر
تنظیمات بیت های پیکربندی
همان طور که در ابتدا گفته شد برای تنظیم و انتخاب هریک از حالت های مختلف کلاک میکروکنترلر باید بیت های پیکربندی FOSC0 ، FOSC1 و FOSC2 را تنظیم کنیم.
برای تنظیم این بیت ها در کامپایلر CCS C ، به سربرگ Tools رفته و بخش CCSLoad را انتخاب می کنیم. سپس مطابق شکل زیر وارد سربرگ file شده و قسمت configuration/ID را باز می کنیم.
مطابق شکل بالا اولین بخش مربوط به کلاک میکروکنترلر است که می توانیم مطابق روش سخت افزاری که برای تامین کلاک میکروکنترلر استفاده می کنیم و مقدار فرکانس کلاک، گزینه مناسب را انتخاب کنیم. امیدوارم این بخش هم برای شما مفید باشد. اگر سوالی داشتید در بخش نظرات مطرح کنید.
اگر این نوشته برایتان مفید بود لطفا کامنت بنویسید.
سلام. از سایت شما CCS دانلود کردم هنگام باز کزدن پسورد داشت.
آیا شما این فایل CCS را طراحی کردید ؟
سپاس
سلام، تمامی پسورد های فایل های زیپ موجود در سایت آدرس سایت melec.ir با حروف کوچک هست اگر فایل خاصی مشکلی داشت لینکش را بفرستید تا برسی کنیم.
با سلام ضمن ارزوی قبولی طاعات وعبادات
مهندس بنده یک سوال داشتم همه جا را گشتم هیچ جوابی پیدا نکردم اگر امکانش باشد راهنمایی بفرمایید سوال بنده در مورد کامپایلر ccs هست بنده نمی توانم ال سیدی کاراکتری 4در16 را فراخوانی کنم ودیگر اینکه دستور معرفی ال سیدی های انالوگ چیست خیلی ممنون
سلام، جلسه بعدی این آموزش را ببینید در اونجا نجوه راه اندازی ال_سی_دی گفته شده. اگر لایبری کامل نوشته شده باشه ناید LCD 4*20 را هم ساپورت کنه. اگر مشکلی داشت لایبری زیر را دنلود کنید.
دانلود لایبری ال_سی_دی
در مورد ال_سی_ دی آنالوگ اطلاعاتی ندارم لطفا بیشتر توضیح دهید منظورتان چی هست؟