مسئله تنظیم نبود فشار لاستیک های اتومبیل ، به خصوص در مسافرت های طولانی همراه برای رانندگان و سرنشینان خودرو مشکل ساز بوده است. حتی در مواردی ، تغییرات زیاد فشار تایر ، باعث ترکیدن لاستیک خودرو و در مواردی ، مرگ سرنشینان خودرو شده است .برسی به موقع فشار لاستیک های خودرو ،علاوه بر کاهش مصرف سوخت ، باعث بهبود عملکرد ترمز و کاهش مسافت خط ترمز و نیز با عث افزایش عمر لاستیک خودرو میگردد.در سال های اخیر تلاش های گسترده ای برای حل این مشکل انجام گرفته است و بسیاری از شرکت های بزرگ دنیا به طراحی و ساخت مدارات مجتمع مخصوص این کار دست زده اند ، که از موفق ترین این شرکت ها می توان شرکت موتورلا را نام برد.که سنسور های Tire Pressure Monitoring System تولید کرده است.
در این پروژه ما توسط میکروکنترلر شرکت Atmel و سنسور شرکت Motorola و یک ماژول فرستنده و گیرنده مداری را طراحی نموده ایم که در داخل تایر ماشین قرار میگیرد و در زمان روشن بودن اتومبیل ، اطلاعات مربوط به فشار و دمای تایر را بدست میآورد و از طریق فرستنده، کدهای حاصله را ارسال می کند. در سوی دیگر مداری را قرار داده ایم که به عنوان مدار مستر در داخل کابین اتومبیل قرار میگیرد که اطلاعات فرستاده را دریافت نموده و پس از عملیات ریاضی که داخل پردازنده آن انجام می شود مقدار حققی فشار و دمای هر کدام از تایرها را ، نمایش داده می شوند.اگر فشار و دما از مقدار استاندارد تجاوز ککند و یا اینکه فشار از مقدار استاندارد تعریف شده کمتر شود ، این سیستم به راننده هشدار می دهد که نسبت به تنظیم فشار لاستیک اقداماتی را انجام دهد.
TPMS سیستم بازبینی فشار لاستیک برای خودروها میباشد.در سال 2000 در همایشی تصمیم بر این گرفته شد که وسایل نقلیه مجهز به سیستم TPMS شوند.در سال 2006 بیست درصد خودرو ها مجهز به این سیستم شدند
TPMS چگونه کار می کند ؟
امروزه 2 سیستم مختلف وجود دارد :
TPMS مستقیم
TPMS غیر مستقیم
درنوع مستقیم از یک سنسور که در چرخ نصب شده استفاده می شود . این سنسور داده ها را به کامپیوتر وسیله نقلیه انتقال می دهد . این سنسور در نوع مستقیم فشار هوای هر لاستیک را می سنجد و زمانی که فشار هوا می افتد 25% پایین تر از سطح تعریف شده کارخانه به شما هشدار می دهد .
مزایای TPMS استفاده از چیست ؟
بازبینی و نگهداری مناسب فشار لاستیک امنیت راننده را افزایش می دهد و کارایی وسیله نقلیه را در جاده ها بهتر میکند. بررسی بموقع تایرهای باد شده فرسودگی لاستیک را کم و مصرف سوخت را کاهش میدهد و همچنین مسافت ترمز را می کاهد و بهبود می بخشد .
مشخصات فایل ها :
فایل PDF پایان نامه شامل 44 صفحه
حجم : 7.5MB
رمز فایل : melec.ir
اگر این نوشته برایتان مفید بود لطفا کامنت بنویسید.
سلام
پروژه مانیتورینگ فشار باد لاستیک ptms با میکروکنترلر بسیار عالی و پراستفاده ست و کارایی زیادی داره
فقط لطف بفرمایید سنسوری که مناسب با برنامه است را دقیق تر معرفی کنید
اگر لینک خرید این سنسور ها را هم اضافه کنید یا مشخصات کامل سنسور را بگید خیلی ممنون تر میشم