آموزش برنامه نویسی LabVIEW ارتباط با پورت سریال
در این آموزش یاد میگیرید که پورت سریال چی هست و چگونه کار می کنه و در قسمت دوم آموزش نحوه برنامه نویسی LabVIEW برای ارتباط با پورت سریال را یاد میگرید. و با یاگیری این موارد می توانید نرم افزار های کنترلی و مانیتورینگ برای شرکت های بزرگ طراحی کنید و آغازی برای کسب درآمد شما باشد.
توضیحاتی در مورد ارتباط سریال
ارتباط بین دستگاه های الکترونیکی به دو صورت کلی موازی و سریال تقسیم میشود.
در نوع موازی تعدادی بیت (مثلا 8 بیت ) به طور همزمان منتقل میشود. اما در ارتباط سریال در هر لحظه تنها یک بیت منتقل میشود.
به نظر میرسد که ارتباط سریال کند تر از ارتباط موازی باشد. این موضوع شاید در نگاه اول درست باشد اما کارایی یک سیستم تا حدود زیادی به سخت افزار آن وابسته هست. حال آنکه حتی اگر سرعت تبادل دیتای موازی از سریال بیشتر باشد. با وجود این دلایل زیادی وجود دارد که از ارتباط سریال استفاده میشود.
ارتباط سریال :
- ارتباط سریال همزمان : در این روش وسیله ی فرستنده علاوه بر دیتا یک کلاک هم میفرستد که وظیفه ی این کلاک هماهنگ سازی فرستنده و گیرنده است. به عبارت دیگر فرستنده دیتا را در لبه ی بالا رونده یا لبه ی پایین رونده ی سیگنال کلاک ارسال میکند. به این ترتیب گیرنده تشخیص میدهد که در لبه ی بالا رونده یا در لبه ی پایین رونده ی کلاک دیتا را دریافت کند.
- ارتباط سریال غیر همزمان : از ارتباط سریال غیر همزمان برای فواصل دور و یا ارتباطات بی سیم ، استفاده میشود. چرا که برای فاصله ی زیاد فرستادن سیگنال کلاک مقرون به صرفه نمی باشد.. در واقع در ارتباط سریال غیر همزمان ، سیگنال کلاک فرستاده نمیشود. بلکه هریک دو وسیله کلاک را باز سازی میکنند.
برای برقرار شدن ارتباط سریال بایستی چهار پارامتر زیر را تعیین کنیم:
- تنظیم نرخ ارسال و یا در یافت (baud rate) داده .
- تعداد بیت های ارسالی و یا دریافتی (data bits)
- تعداد بیت های پایان Stop bits
- نوع parity
به پارامتر های بالا ؛ پارمتر های فریم دیتا ( data frame)یا غالب دیتا گفته میشود. و به منظور همزمان کردن وسیله ی دریافت کننده و ارسال کننده میباشد.
نکته : ارتباط سریال غیر همزمان اگر چه به تعداد سیم کمتری نیاز دارد اما هریک از دو وسیله بایستی از عرض هر پالس آگاهی داشته باشد. به این ترتیب همزمان سازی فرستنده و گیرنده به صورت زیر انجام میشود :
- وضعیت خط در حالت بیکاری یک منطقی است.
- وسیله ی فرستنده قبل از ارسال اولین بیت دیتا ، خط را به منظور شروع ارسال دیتا صفر میکند. گیرنده با دریافت صفر متوجه میشود که دیتایی آماده ی دریافت است.
- بعد از ارسال بیت شروع دیتا با سرعت و تعداد معین فرستاده میشود. گیرنده با آگاهی از عرض هربیت آن ها را میخواند.
- پس از ارسال آخرین بیت داده میتوان برای بالا بردن اطمینان یک یا دو بیت به منظور بیت توازن فرستاد و بعداز آن نیز خط یک میشود که به مفهوم پایان دیتا است .
Baud rate تعیین میکند که دیتا باچه سرعتی از وسیله ی ارسال کننده ی به وسیله ی دریافت کننده ی دیتا منتقل میشود.
در این آموزش یاد میگیرید که پورت سریال چی هست و چگونه کار می کنه و در قسمت دوم آموزش نحوه برنامه نویسی LabVIEW برای ارتباط با پورت سریال را یاد میگرید. و با یاگیری این موارد می توانید نرم افزار های کنترلی و مانیتورینگ برای شرکت های بزرگ طراحی کنید و آغازی برای کسب درآمد شما باشد.
برای ارتباط سریال باید تولکیت visa را هم نصب کرده باشید.
قسمت های اول و دوم آموزش LabVIEW را بصورت رایگان از لینک های زیر مطالعه کنید:
آموزش برنامه نویسی با لب ویو قسمت اول
آموزش برنامه نویسی لب ویو قسمت دوم (رشته ها)
آموزش برنامه نویسی پورت سریال در لب ویو
اگر این نوشته برایتان مفید بود لطفا کامنت بنویسید.
به نام خدا
با عرض سلام و خسته نباشید
ان شاءالله کی مابقی فایل های اموزشی labview رو قرار میدید؟
مشتاقانه منتظر اموزش های خوبتون هستیم
با تشکر
به نام خدا
سلام علیکم
ضمن عرض خسته نباشید/آیا دیگه قصد قرار دادن آموزش های labview رو ندارید؟/چند ماه گذشته و اموزش جدیدی رو قرار ندادید/باتشکر
سلام متاسفانه آقای معظمی آموزش ها را ادامه ندادن ولی بازم بنده پیگیر هستم که خودم یا از دوستان برای اینکار کمک بگیریم . اگر کسی را میشناسید که میتونه در نوشتن در سایت ما را کمک کنه معرفی کنید.
با عرض سلام و احترام
در فرآیند برنامه نویسی کار پایان نامه در مورد راه اندازی ماژول GPS مدل Ublox Neo 6M در محیط لب ویو با استفاده از اینترفیس آردوینو با مشکل برخوردم از بزرگواری شما خواهشمندم راهنمایی فرمایید.
با سلام ، دقیقا نمی دانم کجای کار مشکل دارید و لطفا دقیق مشکل خودتان را توضیح دهید ولی لینک های زیر میتونن مفید باشن.
https://melec.ir/localizer-with-sim908-module/
لینک دوم :
https://melec.ir/download-tera-term-serial-port-emulator/
لینک سوم:
https://melec.ir/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d9%86%d9%88%db%8c%d8%b3%db%8c-%d9%be%d9%88%d8%b1%d8%aa-%d8%b3%d8%b1%db%8c%d8%a7%d9%84-%d8%af%d8%b1-%d9%84%d8%a8-%d9%88%db%8c%d9%88/
لینک چهارم:
https://melec.ir/%d9%be%d8%b1%d9%88%d8%aa%da%a9%d9%84-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a8%d8%a7%d8%b7%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%a2%d8%b1%d8%af%d9%88%db%8c%d9%86%d9%88%d8%8c-%d9%82%d8%b3%d9%85%d8%aa-%d8%a7%d9%88/
لینک پنجم:
https://melec.ir/category/%d9%85%db%8c%da%a9%d8%b1%d9%88%da%a9%d9%86%d8%aa%d8%b1%d9%84%d8%b1%d9%87%d8%a7/arduino-boards/arduino-tutorials/