در سيستم هاي ثبت دستي ورود و خروج، امكان اشتباه اپراتور در ثبت اطلاعات و همچنين امكان تباني اپراتور با رانندگان متخلف وجود دارد، به همين دليل كنترل دسترسي به پاركينگ به خوبي انجام نمي شود. ضمن اينكه در صورت بروز مشكل، امكان گزارش گيري قابل اطمينان از ترددهاي انجام شده وجود ندارند. با مکانیزه کردن سیستم پارکینگ می توان مشکلات پارکینگ ها را بر طرف نمود.در این پروژه اتوماسیون پارکینگ سعی کردیم بخشی از این مشکلات را حل و کار اپراتور را راحتر کنیم.
عملکرد اصلی و مهم پروژه اتوماسیون پارکینگ
- شمارش تعداد ورود ها و خروج ها و ثبت آن در طول روز و ثبت آن تا 30 روز
- اعلام تعداد ماشین های موجود در داخل پارکینگ
- اعلام تعداد جای خالی موجود در پارکینگ
- ساعت و تاریخ (اطلاعات را دقیق با تاریخ شمسی نشان می دهد.)
نمایش ظرفیت خالی پارکینگ ، قابلیت رزرو ، نمایش تعداد جاهای رزرو شده ، ثبت تعداد ورود و خروج ها در یک ماه گذشته ،تقویم و ساعت دقیق از قابلیت های این پروژه می باشد.
از قابلیت های ویژه این پروژه دقیق بودن آن است مثلا اگر ماشینی در خروجی جلوی سنسور را گرفته باشد و در این هنگام چند ماشین وارد پاکینگ شوند ماشین ها شمرده می شوند و هیچ وقفه یا خطایی در شمارش رخ نمی دهد .
همچنین در صورت قطع برق اطلاعات ورود و خروج از بین نمی روند.
نحوه عملکرد پروژه
عملکرد پروژه بدین صورت است که ظرفیت خاصی در این پروژه ۱۰۰ عدد برای پارکینگ تعریف شده است. با ورود هر خودرو یکی از ظرفیت کم می شود و روی نمایشگر نشان می دهد و وقتی خوردریی از پارکینگ خارج می شود یک عدد به ظرفیت پارکینگ اضافه می شود.
همچنین می توان تعداد خاصی مثلا ۵ تا از جاهای پارکینگ را برای افرادی خاص رزرو کرد و در نتیجه همیشه در تعداد رزرو شده از ظرفیت موجود کم می شود.
این پروژه علاوه بر نشان دادن وضعیت لحظه ای پاکینگ ، تعداد ورود و خروج ها را در یک روز ذخیره می کند که می توان برای حسابداری مفید باشد. همچنین هر روز ساعتی خاص مثلا آخر شب اطلاعات یک روز را در خود ذخیره می کند و این عمل برای ۳۰ روز گذشته انجام میگیرد. و با محیط کاربری ساده و با شستی های موجود براحتی می توان اطلاعات ۳۰ روز گذشته پارکینگ را مطالعه کرد.
از شستی های موجود روی برد برای تنظیم ساعت ، تاریخ ، مررور ورود خروج های یک ماه گذشته ، رزرو جا و… بکار می رود.این پروژه دارای رابط کاربری ساده وآسان است و می توانید براحتی به تنظیم تاریخ شمسی ، ساعت و دیگر قابلیت های برد بپردازید.
این پروژه شامل سنسور های مادون قرمز می باشد برای تشخیص ورود و خروج می باشد. و همچنین از دو عدد مولتی ترن برای تنظیم دقت و فاصله استفاده شده است دارای نمایشگر LCD 2*16 و همچنین میکروکنترلر AVR می باشد.
معرفی قطعات پروژه و کاربرد آنها
1-جک آداپتور برای اتصال تغذیه
2-رگولاتور 5 ولت
3-مقاومت برای محافظت LED قرمز
4-خازن 100 میکرو فاراد
5-خازن 100 نانو فاراد
6-LED نشانگر اتصال صحیح تغذیه
7-نمایشگر LCD کارکتری LCD 2*16
8-مقاومت پول آپ پایه Reset میکروکنترلر ! یعنی این پایه را به ولتاژ 5 ولت وصل می کنیم تا با نویز ریست نشود.
9-پتانسیومتر پیچی برای تنظیم نور نمایشگر LCD
10- آیسی آپ امپ lm324 که داخلش 4 تا مقایسه کنند داره ما از 2 تای آن برای مقایسه استفاده میکنیم . خروجی سنسور های مادون قرمز به این میاید و این مقایسه می کند و نتیجه مقایسه به میکروکنترلر اعمال میشود و از تعداد شمارش اضافی و یا کم می شود.
11- برای تنظیم سطح مقایسه یا بعبارتی دقت سنسور گیرنده 1
12- برای تنظیم سطح مقایسه یا بعبارتی دقت سنسور گیرنده 2
13-میکروکنترلر AVR که کلیه کارهای پردازشی اینجا انجام میشود.
14- شستی های کنترلی که مستقیم به میکروکنترلر وصل شده اند . و با فشردن آنها وضعیت پایه میکروکنترلر تغییر و در نتیجه عملی داخل میکروکنترلر انجام میشود.
15-کریستال ساعت برای تولید پالس ساعت فرکانس این کریستال 32768 هرتز است
16-مقاومت محافظ LED فرستند شماره 19
17-مقاومت سری شده با سنسور گیرنده یعنی شماره 20 که برای اینکه ولتاژ روی آن افت کند.
18-مقاومت محافظ LED فرستند شماره 21
19-LED مادون قرمز فرستنده در این پروژه در هر طرف 2 عدد LED فرستند استفاده شده است و یک گیرنده در هر طرف
20-LED یا سنسور مادون قرمز گیرنده که نور فرستنده ها بعد از برخورد اگر بازتاب داشته باشند این میگیرد و باعث کاهش مقاومت آن و در نتیجه تغییر ولتاژ آن می شود و توسط مقایسه کننده ها این تغییرات باعث تغییر خروجی و در نتیجه شمارش می شود یعنی جسمی از جلوی آن رد شود ولتاژ آن تغییر و در نتیجه ولتاژ مقایسه کنند تغییر و در آخر یک عدد اضافه یا کم میشود .
21- LED مادون قرمز فرستنده
یک نکته مهم : در شماتیک مدار آیسی U3B پایه های 4 و 11 اشتباهی وصل شدن. 4 باید VCC و 11 باید GND باشه. همچنین این مدار یک مدار حرفه ای برای موارد حرفه ای و صنعتی نیستش.
مشخات فایل ها و نرم افزار های مورد نیاز
- فایل شماتیک بصورت PDF
- فایل سورس برنامه نوشته شده در کدویژن AVR
- فایل پرتئوس ساده برای شبیه سازی کلیت مدار
- فایل PCB طراحی شده در آلتیوم دیزاینر
- دانلود فایل های سری اول
- دانلود فایل های سری دوم
اگر این نوشته برایتان مفید بود لطفا کامنت بنویسید.
سلام من به عنوان پروژه این مدار رو استارت زدم. یه سری قطعاتتون اصلا مشخص نیست مقدارشون . مثلا مقاومت پیچی که گفتین! یا شماره 11-12 ؟!
یه سوال هم داشتم چرا فرستنده و گیرنده توی مدار تعبیه شدن؟! مگر نباید دو طرف درب ورودی قرار بگیرن به صورتی که همدیگه رو ببینن؟!
سلام، شماره 11 و 12 همان پتانسیومتر های تنظیم حساسیت گیرنده ها هستن. مقدار مقاومت ها و قطعات در فایل شماتیک هستن. توضیحات نوشته شده فقط برای آشنایی با کلیت مدار است. در مورد فرستنده و گیرنده باید خدمتون بگم که این مورد اولا آموزشی هست و دوما شبیه ساز پارکینگ هایی است که یک درب ورود و یک درب خروج دارند.
سلام چرا فایل های زیپ دانلود نمیشن؟
سلام، چک کردم لینک مشکلی نداره. مجدد دانلود کنید اگر مشکلی داشت اطلاع بدید.
با سلام
لینک های دانلود مشکل دارن ، ممنون میشم رسیدگی کنید
با تشکر.
با سلام، چک کردم مشکلی نداشتن دانلود شدن! با یک سیستم دیگه ای چک کنید ، اینترنت دیگهای ، مرورگر دیگه ای …. بازم سوالی و یا مشکلی داشتین بپرسین.
سلام ببخشید ورژن پروتیوس و کد ویژن شما چنده ؟میندازه بیرون از برنامه .و فایل سی هم باز نمیشه با کد ویژن
سلام، پروتئوس ورژن فک کنم 8.5 بود. کدویژن تون هم احتمالا درست کرک نشده. برای بازکردن فایل C. هم لازم نیست حتما با کدوِیژن باز کنید میتونید با نرم افزار های دیگر مثل نوت پد و ده ها Editor دیگر باز کنید. ولی برای باز کردن فایل کل پروژه کدویژن، کدویژن نیازه! در ورژنی که من دارم الان میرم اول کدویژن را باز میکنیم و بعد از منو File میرم مسیر پروژه و فایل prj. را باز میکنم.
سلام حتما جواب بدید چرا فایل کد ویژن که گذاشتین کد ویژن اصلا زبان هگزش رو نمیشناسه بعد خودم یک فایل دیگه تو کد ویژن بازکردم بعد هگزش رو درست کردم بعدش رو میکرو پرو گرامر کردم هیچی نمیاره نمیدونم چی کار کنم
سلام، آقا مهدی
لازم نیست فایل HEX. را با کدویژن باز کنید و با یک Notepad هم میشه بازش کرد و البته کلا هم لازم نیست بازکنید. نرم افزار پروگرمرتون را باز کنید مثل progisp ای که من دارم و فایل هگز را لود کنید و پروگرم کنید والبته اگر eeprom هم دارین اونم به همین شکل. ولی اگر قصد تغییر برنامه را دارین فایل پروژه موجود در پوشه سورس کد را در کدویژن باز کنید، ویرایش و مجدد کامپایل و پروگرم کنید.
کمی در مورد نحوه پروگرم کردن میکروکنترلرهای AVR تحقیق کنید، خیلی سریع راه میافتید مثلا این لینک را بخونید: برنامه ریزی AVR و فیوز بیت های AVR
با سلام.
من فایل هگز را روی Ic پروگرام کردم ولی جواب نمیده نیازع که برنامه c را در کد ویژن باز کنیم و فایل هگز را بسازیم وقتی که میخوایم بسازیم ارور میده لطفا بیشتر توضیح بدید
سلام، باید فیوز بیت میکروکنترلر را نیز تنظیم کنید. روی 8MHZ داخلی باید باشه. و JTAG را هم غیر فعال کنید. لطفا خطای موقع کامپایل را اینجا بفرستید.
با لام وخسته نباشید ابعاد پی سی بی چند در چند ؟
سلام، انصافا سوال سختی را پرسیدی یادم نمیاد پروژه خیلی قدیمی است. آلتیوم را هم نصب ندارم که بتونم اندازه بگیرم. بیزحمت فایل PCB را با آلتیوم خودتان باز کنید و با خطکش آن آلتیوم آن را اندازه بگیرید. موفق باشید.
سلام چرا فایل های کد ویژن پروژه هاتون رو نمیتونم باز کنم مدام خطای cant read file میده
سلام
من درست کردم جواب گرفتم با ATMEGA16
عالی بود ممنون..
ممنون از اینکه تجربت رو به اشتراک گذاشتی تا بقیه هم استفاده کنن
سلام خسته نباشی ببخشید مزاحمت شدم من این پروژه رو استارت زدم یه سری سوالات داشتم آیدی تلگرامم رو براتون میزارم اگه شد لطف کنید پیام بدین خیلی ممنون
@mohammad1_1_1
سلام در شبیه سازی مشکل داره به نظر شما باگ از پروتئوس هست
سلام خسته نباشید
ببخشید منبع تعذیه این مدار چند ولت هست از چه آداپتوری باید استفاده کرد؟
من مدارم کار میکنه اما چیزی که روی ال سی دی نشون میده فقط یه خطه
و سوال دوم اینه که چطوری فیوز بیت هارو روی ۸ مگا داخلی تنظیم کنم؟
سلام من پروژه رو میخوام بسازم اگه کسی نتیجه گرفته و تست کرده خبر بده
سلام امکانش هست منو راهنمایی کنید
دقیقا مثل ثبت تعداد ورود ها و تعداد خروج های پارکینگ برای یه وسیله دیگر این سیستم رو پیاده کنم. پندی مرا بدهید