چند پاراگراف در مورد مهاجرت – مسیر ساده اپلای کردن

بیایین در مورد مهاجرت باهم کمی صحبت کنیم. در این نوشته سعی میکنم به طور خیلی خلاصه و کلی مزایا، معایب و روش های مهاجرت را از دید خودم بگم. در مورد بورسیه (فاند) گرفتن از دانشگاه های معتبر دنیا هم باهم کمی صحبت می‌کنیم. شاید این سخنان در مسیر رشد زندگی آتی شما مفید باشه و باعث بشه خیلی از اشتباه‌های من را تکرار نکنید.

ولی قبلش میخوام یک مقدمه‌ای را براتون بنویسم تا با مهاجرت و داستان‌هایش آشنا بشید. بنظرم خواندن این مقاله میتونه براتون خیلی مفید باشه. شخصا حسرت این را دارم که کاش چنین مقاله را وقتی در دوران دبیرستان و یا اوایل دانشگاه بودم می‌خوندم و درک الانم را اون موقع داشتم و صد‌در‌صد در تصمیماتم خیلی تاثیر می‌گذاشت.

مهاجرت و روش گرفتن پذیرش یا اپلای دانشگاه های خارج از کشور

به قول دوستم بعد از ده سال تازه فهمیدم چقدر روش های ساده ای برای زندگی است و من در لاک خودم بودم. شدیدا توصیه میکنم وقت بذارید و این مقاله را کامل بخونید. ولی اگر وقت ندارین من خلاصه یواشکی بهتون بگم که اگر می‌تونید برای مدتی هم که شده مهاجرت کنید و چند سالی را در یک دانشگاه دیگر درس بخونید. ولی خب اگر وقت داری باهم این مقاله را بخونیم و از هم یادبگیریم.

مهاجرت

مهاجرت! کلمه ای عجیب ولی آشنا در گوش اکثر مردم کشورم. در همه‌ی دنیا این کلمه آشناست و برچسب یکسری انسان ها هم است. بهشون میگیم «مهاجر». امروزه بعضی از کشورها حتی تبلیغ می‌کنند که نخبه‌ها به کشور آن‌ها مهاجرت کنند من این مورد را در مورد دانمارک و کانادا دیدم و برام جالب بود. «مهاجرت» هر چه که باشد به هر شکلی که باشد (مهاجرت کاری، مهاجرت تحصیلی، سرمایه گذاری و…) و به هر عنوانی که توسط دیگر افراد جامعه دیده شود برای یکسری از افراد جامعه اجتناب ناپذیر است و آنها باید کوچ کنند. خیلی ها را نمی‌شه با زنجیر و یا با حقوق بالا نگه داشت آنها باید بروند. مهاجرت مختص کشور ما یا کشورهای جهان 3ام نیست بلکه در همه جوامع وجود داره ولی متاسفانه دلیل ها فرق می‌کند.

اولین باری که با کلمه مهاجرت به معنای کمی‌واقعی آشنا شدم در سال 1392 بود که یکی از همکلاسی‌هایم در دانشگاه گفت میخواهم بروم اینجا نمی‌توانم به حد کافی رشد کنم ولی واقعیت اینه درک نمی‌کردم چی می‌گه! و بعد از آن مستند «میراث آلبرتا 1» را دیدم و کمی بهش فک کردم ولی چون این مفهوم را خوب نمی‌دانستم کمی فکر کردم و انداختمش دور. بعد مستند «میراث آلبرتا 2» و مدتی «میراث آلبرتا 3» را دیدم که بنظرم مقداری در راستای جلوگیری از مهاجرت ساخته شده تا بررسی دقیق موضوع ولی باز از هیچی بهتر است.

شما درخت نیستید، اگر جایی که در آن ایستاده اید را نمی پسندید، عوضش کنید. جیم ران

مستندات میراث آلبرتا

مشاهده مستند میراث آلبرتا 1

  • مستند میراث آلبرتا 1
  • مدت زمان:67 دقیقه

 

مشاهده مستند میراث آلبرتا 2

  • مستند میراث آلبرتا 2
  • مدت زمان:61 دقیقه

مشاهده مستند میراث آلبرتا 3

  • مستند میراث آلبرتا 3 در 4 پارت
  • مدت زمان:73 دقیقه

مستند میراث آلبرتا 3 پارت 1

 

مستند میراث آلبرتا 3 پارت 2

 

مستند میراث آلبرتا 3 پارت 3

 

مستند میراث آلبرتا 3 پارت 4

بعد از دیدن مستندات به این نتیجه رسیدم که موضوع مهاجرت، انتخاب ساده‌ای نیست که برای همه جوابش یکسان باشد و باید بیشتر مطالعه و تحقیق کرد. البته این‌ روزها دسترسی به افراد خارج از کشور خیلی ساده شده و می‌تونید در شبکه‌های اجتماعی و یوتیوب با آنها صحبت کنید.

مهاجران موفق دنیا

افرادی مانند:«ایلان ماسک» موسس شرکت‌هایی همچون PayPal، Tesla Motors و SpaceX خودش یک مهاجر از آفریقای جنوبی بود که برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. «ساتیا نادلا» مدیر عامل فعلی شرکت مایکروسافت که یک مهاجر از حیدرآباد هندوستان است. یا «سوندار پیچای» مدیر عامل فعلی شرکت گوگل که اونم از دیار هند هستش. و البته ده ها و صد ها ایرانی که  اسمشان را هر روز می‌شنوید. یا «دکتر سمیعی» مشهور که هر روز یک موفقیت از ایشان را در اینستاگرام می‌بینید.

در مقابل هزاران مهاجر دیگر که در دل مشکلات کشور مقصد غرق شدن و درگیر روزمرگی های خودشان هستن، پس باید دو طرف داستان را ببینیم و بررسی کنیم. و شخصا واقعا نمیتونم در این مورد نظر بدم و  شخصا سعی میکنم اول موضوع را کمی کلی بررسی و بعد مراحل مهاجرت دانشجویی را یادتون بدم. شاید رفتین و با کوله‌باری از دانش برگشتید تا کشورمان را آباد کنید شایدم مثل ایلان ماسک و دکتر سمیعی ماندگار شدید!

چرا باید مهاجرت و روش‌های آن را بدانید؟

مدتی است که اوضاع اقتصادی کشورمان بد است و هیچ بشری نمیتواند این را انکار یا سانسور کند. حتی افراد با دارایی بالا هم موضوع را حس کردن و افرادی که بصورت رسمی فعالیت می‌کنند (نه روش های قاچاقی و برندهای تقلبی) این موضع را حس کرده‌اند و امیدوارم بزودی این مشکلات حل بشن و شاهد شکوفایی کشورمان باشیم. ولی فعل حاضر اینطوری نیست متاسفانه!

شاید شما هم مثل من زیاد از دوستانتان بشنوید که: من میخوام مهاجرت کنم آلمان، من سال دیگه اپلای میکنم دانشگاه‌های کانادا، من میخوام از ایران برم، اولین فرصتی که پول و شرایطشو داشته باشم میرم اروپا، شنیدم اسرالیا پرستار نیاز داره سعی میکنم دانشگاه آزاد پرستاری بخونم برم اونجا کار کنم و ده ها جمله شبیه این، شما هم با چشمانی باز گوش می‌کنید بدون اینکه بدانید آیا شخص واقعا میتونه بره یا نه اصلا شخص مدارک و شرایش را داره؟

این جریان برای من هم اتفاق افتاد و دوستی دارم که الان نزدیک 10 یا بیشتر سال است که میخواهد برود ولی هنوز اینجاست و هنوز هر وقت باهم صحبت میکنیم از رویای رفتن میگوید و من یک سال پیش حتی تحقیق هم نکرده بودم که آیا میتونه بره یا نه! پس شروع کردم به تحقیق و الان وقتی باهم صحبت می‌کنیم بهش میگم فلان مدرک را داری؟ شرایط سنی؟ آیا امتیاز لازم را برای استرالیا داری؟ آیا پولت به اندازه کافی است؟ میبینید الان بهتر میتونیم باهم صحبت کنیم 🙂 و الان به افراد مختلفی حداقل می‌تونم کمک کنم. و بنظرم دونستن این داستان، برای شما هم میتونه خیلی مفید باشه.

یک موضوع دیگر که باعث شد این مطلب را بنویسم داستانی بود که مدتی پیش در کلاس IELTS متوجه شدم که یکی از دوستان هنوز 18 سالش نشده و داشت خودشو برای امتحان IELTS آماده میکرد و شرایط خوب خانوادگیش باعث این داستان شده بود و حتی برای یک ماه هم در اروپا زندگی کرده بود تا خودش را بسنجد که می‌تواند اونجا برای ادامه تحصیل بره یا نه در حالی که اکثر جوانان ما با توجه به محیطی که زندگی می‌کنند فرصت یادگرفتن این موضوعات را ندارند و حتی تازه تازه با کلمه دانشگاه و کنکور به معنای واقعی آشنا میشن و در آینده می‌گن: “به ما که کسی راه را نشون نداد“. و شخصا برام خیلی ناراحت کننده است که یکی اینقدر آگاه و دیگری در بین معلمان بی سواد بزرگ شده باشد و برای همین برآن شدم که در کنار موارد تخصصی الکترونیک و کامپیوتر موضوعات متفرقه را نیز در وبسایت میکرو دیزانیر الکترونیک پوشش بدم.  البته فک نکنید من مهاجرت کردن را می‌خواهم تشویق کنم! نه! بلکه آگاهی را میخواهم تشویق کنم!

مطلب پیشنهادی:  چارت درسی کاردانی الکترونیک

مزایای مهاجرت

مثل هر تصمیم دیگری مهاجرت هم مزایا و معایب خودش را داره و از فردی به فرد دیگر این مزایا و معایب تغییر می‌کنه ولی در کل یکسری اصول یکی هستن. و البته از کشوری به کشور دیگر نیز فرق میکنه ولی این موارد را من زیاد دیدم یا شنیدم و نظر شخصی من هستش و اگر فک می‌کنید اشتباه هستن در قسمت نظرات با دلیل مطرح کنید.

سطح رفاه اجتماعی

خب این مورد خیلی طبیعی هستش که اگر شما به یک کشور توسعه یافته مهاجرت کنید با یک سطح رفاه اجتماعی بالایی روبرو خواهید شد و عموم مردم به دنبال سیر کردن شکم خود نیستن(تو صف مرغ دولتی نیستن!) و یا دنبال وام ازدواج نیستن و نیازهای کمی بالاتری را دنبال می‌کنن.

اگر با هرم سلسله‌مراتب نیازهای آقای مزلو آشنا باشید، سعی میکنن برن سمت بالای هرم. اگر در یک شرکت خوب تکنولوژی استخدام بشید دیگر دغدغه های روزمره کم میشن(از بین نمیرن فقط کم میشن) و اگر کمی اهل سفر، کتاب، هنر ، بیزینس و…باشید می‌توانید وقت اختصاص بدید و کارهایی را انجام دهید که دوست دارید.

آرامش روانی

برای بعضی افراد آرامش روانی خیلی مهم است و ترجیح می‌دهند در یک کشور با آرامش روانی بالا زندگی کنند و درگیر مسائل بیهوده نشوند. بنظرم برای فکر کردن هر از گاهی نیاز است تا روح و روان انسان به آرامش خاصی برسد تا بتواند درست فکر کند و درست تصمیم بگیرد. البته برای بعضی ها «آرامش» یک کلمه بی معنی است و در دل جنگ هم که باشند آرام هستند و البته جنگ را به صلح ترجیح میدن! ولی روی هم رفته در اکثر کشورهای اسکاندیناوی مردم سطح آرامش بیشتری دارن.

دسترسی به بازارهای جهانی

خب فکر کنید میخواهید یک پروژه را استارت بزنید که به کل مردم دنیا خدمات رسانی کند! یا یک تجارت جهانی میخواهید داشته باشید، میخواهید محصول شما در سطح دنیا به فروش بره. به عنوان مثال فرض کنید ایده اینستاگرام اولین بار به ذهن شما می‌رسید و می‌خواستید این ایده را پیاده سازی کنید چقدر شانس داشتین که 1میلیار نفر کاربر جذب کنید؟ یا مثلا شرکت DropBox که یکی از موسسان آن ایرانی است را در ایران ثبت می‌کرد آیا این همه مشتری جهانی می‌توانست داشته باشد؟

تحریم نبودن

تحریم نبودن:) فک کنم نیاز به توضیح نداره.

از بین رفتن مرزهای فکری و جغرافیایی

با توجه به اینکه در اتحادیه اروپا بطور واقعی مرزهای کشورها را برداشتن و اگر شما ویزای شنگن داشته باشید به اکثر کشورهای اروپایی میتوانید با قطار یا هر وسیله نقلیه دیگر به کل کشورها سفر کنید انگار با مترو اینور اونور میرید داخل تهران.

سعدی میگه «بسیار سفر باید تا پخته شود خامی صوفی نشود صافی تا درنکشد جامی» و بنظرم سفر کردن و دیدن دنیا باعث میشه دید شما عمیق تر بشه و اگر اهل تفکر باشید و کمی باهوش، در این سفرها چیزهای زیادی است که یادبگیرید و مرزهای فکری تان از بین میروند. و آزادتر فکر می‌کنید. و میفهمیم که چقدر بشر خودخواه است که در دنیایی که خالقش مرزی را مشخص نکرده هر حکومتی برای خودش یک مرزی کشیده و چه جنگ‌های بیهوده‌ای که سر این مرزها اتفاق افتاده.

شرایط آموزشی بهتر برای کودکان

بصورت معمول و نه استثنا کشورهای توسعه یافته سیستم آموزشی بهتری هم دارند چون به نیروی کار بهتری نیاز دارند. بچه ها در کودکی با نحوه‌ی زندگی کردن آشنا میشوند و مهارت های فردی را سعی میکنن در آنها توسعه بدن و گروهی کار کردن و موارد دیگر بسته به نیاز آن کشور. مثلا شخصا وقتی به دوران دانش آموزی خود فکر میکنم از درس های آن دوران خیلی موارد کاربردی نمیبینم که با آنها به جنگ تحریم بروم و هوشمندانه در دنیای امروزی ظاهر بشم و مهارت فردی خوبی را در مدرسه یادنگرفتم. و هر چه یادگرفتم تلاش بیرون از مدرسه و مطالعه شخصی بوده. امیدوارم نسل جدید این مشکل ما را نداشته باشند.

دیدار با انسان های متفاوت و گاهی فریخته‌تر

بخصوص اگر برای تحصیل میروید و در محیط دانشگاهی مشغول خواهید شد، میبینید که چقدر افراد Top دنیا آنجا هستن. فرض کنید در دانشگاه MIT درس میخونید یا دانشکده اقتصاد دانشگاه هاروارد، خب چه کسانی را ملاقات خواهید کرد بنظرتون؟ یا فرض کنید برنامه‌نویس هستین و در  گوگل کار می‌کنید.

معایب مهاجرت

در کنار مزایای زیادی که مهاجرت دارد معایب زیادی را نیز دارد که از دید من فقط دو مورد آن مهم بود و بقیه موارد در طول زمان حل خواهند شد اگر انسان تغییر پذیری باشید.

فرهنگی متفاوت

خب این طبیعی ترین چیزی است که در مهاجرت با آن روبرو خواهید شد گاهی از آن استقبال خواهید کرد و گاهی متنفر خواهید بود ولی در کل این تفاوت فرهنگ همیشه یک جنبه مهاجرت بوده. و در انگلیسی بهش میگن “Culture shock“. البته با گسترشی که در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی صورت گرفته، دنیا بیشتر به نظر می‌رسه داره یک نوعی سینک فرهنگی می‌شه. مثلا فرهنگ دانشگاه‌ها و بالا‌شهر ما چقدر به غرب نزدیک شده؟ یک نگاهی به چالش‌های اینستاگرام امروز و وضعیت فرهنگی ده بیست سال پیش بیاندازید.

دوری از خانواده یا اقوام

خب این مورد دیگه به نظر توضیح دادن نمیخواد. معمولا هر انسانی هر چقدر هم که سنگ دل باشه برای خانواده دلتنگ میشه. یک بنده خدایی می‌گفت بعضی وقتا دلم برای بعضی چیزها تنگ می‌شه که اصلا تو ایران بهش فکر هم نمی‌کردم.

روش های مهاجرت

اول از همه بدانید «ویزا» و «اقامت» باهم فرق دارن و شخصی که ویزا گرفته از بعضی حقوق های شهروندی برخوردار نیست و اقامت بعد از گذشت چنین سال و با رسیدن  به شرایط خاص به شخص و خانواده اون داده میشه.

خب بگذریم بریم سر روش های مهاجرت، این موارد از اسمشان معلوم هستن و در اینجا من فقط تیتر وار مینویسم و بررسی اکثر آنها با خودتان و من فقط به یک مورد تمرکز میکنم.

  • روش های با سرمایه گذاری(خرید ملک و…)
  • کارآفرینی و استارتاپی
  • تحصیلی و دانشجویی (مورد علاقه من)
  • کاری و تخصصی (مورد علاقه من)
  • و ده‌ها روش دیگه که من نمیدونم.

در این نوشته به بررسی روش تحصیلی و دانشجویی می‌پردازیم.

اپلای (Apply) کردن

اپلای کردن به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که می‌تواند منجر به دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های خارج از کشور شود. بنظرم بهترین روش تجربه کردن کشورهای توسعه یافته این روش هستش که هم کم هزینه است و هم تحریم ها زیاد روش اثر نمیذارن و حتی کشورهایی مثل آمریکا هم میشه به روش دانشجویی رفت. اگر دوست نداشتی بعد از 2 یا 4 سال همراه با یک مدرک معتبر میتونی برگردی و در ایران فعالیت کنی و اگر هم علاقمند بودی در هر کشوری دلت خواست و شرایطشو داشتی میتونی بمونی و کار کنی.

مهاجرت و روش گرفتن پذیرش یا اپلای دانشگاه های خارج از کشور

اپلای با فاند یا بدون‌فاند ( بورسیه تحصیلی)

بذارید با مثال بگم. من یک فامیل دارم که وقتی دیپلمش را در ایران گرفت اپلای کرد و رفت مجارستان پزشکی بخونه. و تمامی هزینه ها (تقریبا هر سال دانشگاه 19هزار یورو میگیره بعلاوه هزینه زندگی خودش) را هم باباش پرداخت میکنه. به این روش اپلای بدون فاند میگن. یعنی شما از طرف دانشگاه و سازمان های مخلتلف بورسیه نمیشین. و البته با تحریم ها و بالا رفتن قیمت ارز مجبور شد انتقالی بگیره ایران ادامه بده. اینم روش خوبیه اگر خیلی پول داشته باشید.

مطلب پیشنهادی:  عناوین پیشنهادی پروژه کارشناسی الکترونیک و ICT

یک استادی داشتم که بعد از اتمام دوره کارشناسی ارشدش در دانشگاه تهران به دانشگاه تورنتو کانادا اپلای کرد و همچنین فاند(بورسیه) گرفت و الان اونجا رایگان درس میخونه و ماهیانه مبلغی را از دانشگاه میگیره. به این روش میگن اپلای با فاند. حالا اصطلاحات زیادی در این حوزه هستش که برین دنبالش باهاشو آشنا میشین. ما دنبال فاند گرفتن هستیم پس ادامه مسیر را با دید فاند گرفتن میریم جلو.

مدارک اپلای کردن

از دانشگاهی به دانشگاه دیگر و از کشوری به کشور دیگر، مدارک مورد نیاز شاید فرق کنه ولی در کل مدارک زیر ضروری هستن. به صورت تیتروار موار زیر نیاز هستن و البته بعضی از موارد زیر خودش پیش نیازهایی داره که در مراحل اپلای بهشون اشاره میشه و حتی بعضی ترفندها را هم یاد میگرین.

  1. مدرک دال بر توانایی زبان انگلیسی یا زبان اون کشور
  2. ترجمه آخرین مدرک تحصیلی
  3. ترجمه ریز نمرات
  4. انگیزه نامه
  5. پر کردن فرم ثبت نام آنلاین
  6. ارسال فیزیکی مدارک

مراحل اپلای کردن

مهمتر از همه باید بدانید که موسسه هایی هستن که با دریافت پول به شما مشاوره میدن و حتی با گرفتن مدارک ضروری صفر تا صد کار شما را انجام میدن. حتی براتون مقاله، رزومه، انگیزه‌نامه، توصیه‌نامه و… هم تهیه میکنن. خب پس پول داشته باشین کارتون راحت میشه.

مرحله صفر اول با یک استاد در مورد وضعیت و هدف خودتان مشورت کنید.

مرحله اول اول از همه باید یک مدرک‌ای را داشته باشیم تا بتونیم ترجمه کنیم. دیپلم، لیسانس، فوق لیسانس و یا دکتری مورد تایید وزارت علوم را باید داشته باشید. خب ما در اینجا فرض میکنیم شما لیسانس یا فوق لیسانس هستین و برای مقاطع ارشد یا دکتری میخواهید اپلای کنید. در ضمن اگر کارشناسی ارشد هستین مجدد میتونید برای کارشناسی ارشد اپلای کنید. و برای دکتری و پسا دکتری هم همینطور برای کارشناسی اطلاعات زیادی ندارم ولی قوانینش تقریبا یکی هستش. در مورد دانشگاه آزاد و دولتی و…باید بگم که شنیدم گیر نمیدن ولی خب از دانشگاه معتبر با استاد معتبر شانس بیشتر برای گرفتن فاند بهتر.

مرحله دوم کلاس زبان و مدرک زبان هستش. یادگیری زمان امری زمانبر است که باید وقت بگذارید. شاید سطح زبان انگلیسی شما خیلی خوب باشه و نیازی به کلاس نداشته باشید ولی مدرک دال بر بلد بودن را دانشگاه میخواد و باید امتحان بدید و بعید میدونم کسی به سادگی بدون تمرین نمره قابل قبولی بگیره. در قسمت هزینه ها در مورد کلاس زبان و هزینه امتحان ها صحبت میکنیم. معمولا دانشگاه ها سر مدرک زبان گیر نیستن که IELTS یا TOEFL باشه ولی نمره آن مهمه. من 2019 یک آزمون آزمایشی IELTS شرکت کردم Overallعدد 6.5 گرفتم.

برای مقاطع مختلف و از دانشگاهی به دانشگاه دیگر نمره مورد نیاز فرق میکنه ولی شما سعی کنید بهترین را بگرید. مثلا در IELTS از 6.5 تا 7.5 خوبه و 8 هم که عالیه و اگر 9 بگیرین که دیگه شما خیلی خوبین. در سایت دانشگاه نمره مورد نیاز را مینویسه. موسسه های مختلفی آزمون را در ایران بگذار میکنن.

بعضی کشورها فقط TOEFL را قبول دارن در این مورد هم تحقیق کنید و بعضی کشور ها مثل آمریکا و ترکیه در مواردی مدرک GRE هم ازتون میخوان که باید امتحان بدین. در ایران سازمان سنجش این کار را بر عهده گرفته و از قسمت آزمون‌های بین المللی سایتش میتونید اطلاعات بیشتر بگیرید.

مرحله سوم «آزاد کردن مدرک وزارت علوم یا لغو تعهد خدمت» هستش. اگر دانشگاه دولتی روزانه درس خوندین این مورد نیازه. چندین روش برای این کار هستش که بنظرم خودتون میتونید مطالعه کنید در لینک‌های زیر ولی درگوشتون بگم که ترفندهایی هست که بعضی دوستان بدون پول هم مدرکشون را آزاد میکنن. بگردید و تحقیق کنید. ولی لینک های زیر را بخونید خیلی مفید هستن:

مرحله چهارم ترجمه آخرین مدرک تحصیلی و ریزنمرات هستش. وقتی اصل مدرکتون و ریزنمراتتون را گرفتین یا حداقل مدرک قابل ترجمه باید ببرین یکی از موسسه های ترجمه آن را به زبان انگلیسی(معمولا اکثر کشورها قبول میکنن) یا به زبان کشور مقصد ترجمش کنید. و بعدش مهر دادگستری میخوره و خلاصه کلی ازتون پول میگرن. و سعی کنید چندین رونوشت ازشون را ترجمه و مهر کنید تا بتونید برای دانشگاه های مختلف بفرستید.

مرحله پنجم بنظرم در این مرحله باید لیست دانشگاه‌ها و رشته‌هایی که میخواهید اپلای کنید را به همراه نیازمندی‌هایشان آماده کنید. کجا و کدوم دانشگاه میخواهید بروید؟ با کدوم استاد میخواهید کار کنید؟ چرا این رشته؟ چرا این استاد؟ چرا این دانشگاه؟ این موارد برای مرحله بعد هم خیلی مهم هستن.

چطوری Position دارای فاند کامل یا نیمه فاند را پیدا کنیم؟

خب چطوری دانشگاه را پیدا کنیم؟ چطوری Position دارای فاند کامل یا نیمه فاند را پیدا کنیم؟ جوابش چندتا میتونه باشه ولی سادترین اینه که یکسری وبسیات مخصوص اینکار هستن و باید عضو خبرنامه این سایت‌ها بشید تا هر ماه موقعیت‌های جدید را در ایمیلتان دریافت کنید یا هر از گاهی به وبسایتشون سربزنید و ببینید. مثل وبسایت “scholarship-positions.com” و اگر دنبال وبسایت های بیشتر هستین توی گوگل کلمه “Scholarship Positions” را سرچ کنید. روش دیگر کمک گرفتن از اساتید خودتان است تا با دوستانشان در دانشگاه های دیگه مکاتبه کنن و یا خودتان به وبسایت دانشگاه ها سر بزنید و به اساتید ایمیل بزنید.

مرحله ششم نوشتن نامه‌انگزیشی یا انگیزه‌نامه یا به انگلیسی Statement of Purpose هستش که در آن توجیه می‌کنید که چرا می‌خواهید برید اون دانشگاه و اون رشته را بخونید و حتی بعضا با فلان استاد می‌خواهید کار کنید روی موضوع خاصی در این حد ریز توضیح می‌دید. البته خیلی بستگی به مقطع تحصیلی داره ولی انگیزه نامه خیلی مهم است و باید اصولی نگارش بشه. ولی بین خودمان بگم که اگر استاد را راضی کنید همه چیز حله تقریبا 🙂 در ضمن چرت و پرت هم ننویسید شاید استاد بخواد اسکایپی باهات مصاحبه کنه و اگر چرت و پرت بنویسی دستت رو میشه.

مرحله هفتم گرفتن توصیه نامه از اساتید ایران میتونه خیلی در گرفتن فاند کمک کنه و اگر استادی ندارین که شما را توصیه کنه از مدیرعامل شرکت قبلیتون و روش های دیگر ابتکاری استفاده کنید. کمی در اینترنت در این مورد بگردید. معمولا توصیه‌نامه‌ها به دو صورت هستن یا اساتید مینوسم و شما میبرین ترجمه رسمی می‌کنین و یا یک لینکی به ایمیل استاد ارسال میشه و استاد میره پر میکنه. و شاید روش های دیگری باشه که من نمیدونم. حتما بعد از پر کردن فرم پذیرش از اساتیدی که ایمیلشون را دادین پیگیری کنید تا اگر ایمیلی دریافت کردن بی تفاوت نباشن و بنویسن 🙂

مطلب پیشنهادی:  گزارش کار آزمایشگاه الکترونیک صنعتی

مرحله هشتم ضروری برای مقطع دکتری و آپشنال برای کارشناسی ارشد، انتشار مقاله بین المللی بخصوص ISI میتونه براتون مفید باشه. توصیه می‌کنم این مقاله را خودتون نگارش کنید و یادبگیرید. اما بازم پول کار خودشو می‌کنه و موسسه‌هایی هستن که مقالات معتبر براتون نگارش و حتی در کنفرانس‌ها و ژورنال‌های مختلف منتشر می‌کنن.

مرحله نهم تهیه یک رزومه تحصیلی و اگر دارین کاری و مهارتی هستش. خب کی هستین چیکار کردین و چیا بلد هستین. حداکثر در دو صفحه. در این مورد و روش نوشتنش تحقیق کنید.

مرحله دهم تکمیل فرم ثبت نام آنلاین – نحوه پیدا کردن فرصت های فاند گرفتن و نمونه هاشو براتون در زیر می‌ذارم. بعضی وقتا لازمه بصورت آنلاین وجهی را برای اپلای کردن پرداخت کنید که باید از روش های مختلف دور زدن تحریم استفاده کنید. شنیدم بعضی از دوستان نامه ای را برای دانشگاه مقصد مینویسند و میگویند که بنا به شرایط ایران نمی‌توانند وجه را آنلاین پرداخت کنند و ازشون درخواست می‌کنن موقعی که رسیدن دانشگاه دستی این وجه را پرداخت کنن 🙂 و در آخر اینکه به Deadline یا زمان اتمام پذیرش دقت کنید.

لیست یکسری از بورس های  دانشگاهی

لیست یکسری از بورس های  دانشگاهی (scholarship) بعلاوه شرایط ثبت نام. اینها برای سال ها پیش است ولی با خواندن شرایط این داشگاه ها کلیت داستان دستتون میاد.

نام بورسیه: بورسیه دانشگاه پادوا

دانشگاه و کشور اعطا کننده: دانشگاه پادوا، ایتالیا

موضوع بورسیه: همه رشته های تحصیلی دانشگاه پادوا

مقطع تحصیلی: کارشناسی، کارشناسی ارشد

شرایط و مدارک:

  1. انگیزه نامه
  2. ترجمه آخرین مدرک تحصیلی
  3. ترجمه ریز نمرات
  4. مدرک دال بر توانایی انگلیسی
  5. پر کردن فرم ثبت نام آنلاین
  6. ارسال درخواست همزمان با ثبت نام در رشته مورد علاقه

کشورهای مورد پذیرش: متقاضیان از کشورهای مختلف از جمله ایران

ارزش بورسیه و موارد پوشش: معافیت از شهریه دانشگاه و کمک سالیانه به مبلغ 12000 یورو

مهلت ارسال مدارک: بیست و هشتم فوریه برابر با نهم اسفندماه

 اطلاعات بیشتر و ثبت نام

نام بورسیه: بورسیه دولت ایتالیا
دانشگاه و کشور اعطا کننده: تمامی دانشگاههای ایتالیا
موضوع بورسیه: تمامی رشته های تحصیلی
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد و دکترا و زبان ایتالیایی
شرایط و مدارک:
1. انگیزه نامه
2. ترجمه آخرین مدرک تحصیلی
3. ترجمه ریز نمرات
4. مدرک دال بر توانایی زبان انگلیسی یا ایتالیایی
5. پر کردن فرم ثبت نام آنلاین
6. داشتن سن کمتر از 30 سال سن برای مقطع دکترا و 28 سال سن برای کارشناسی ارشد
کشورهای مورد پذیرش: متقاضیان از کشورهای مختلف از جمله ایران
ارزش بورسیه و موارد پوشش: معافیت از شهریه برخی دانشگاه ها، بیمه سلامت و پرداخت ماهیانه 900 یورو به عنوان کمک هزینه زندگی
مهلت ارسال مدارک: سی می برابر با نهم خردادماه

اطلاعات بیشتر و ثبت نام

امیدوارم با این چند مثال با کلیت نیازمندی ها آشنا شده باشید. در ادامه با میکرودیزاینرالکترونیک همراه باشید تا ادامه مراحل را بررسی کنیم.

مرحله یازدهم ارسال فیزیکی مدارک به دانشگاه مقصد است. اگر به چندین دانشگاه همزمان اپلای کردین باید برای همشون بفرستید. خوشبختانه در ایران پست بین المللی داریم با DHL و برادرانش میتونید این کار را بکنید.

مرحله دوازدم مرحله شیرین انتظار است. باید منتظر جواب دانشگاه ها باشید. اگر رد شدین مراحل بالا را تکرار می‌کنین و اگر قبول شدین میرین مراحل بعدی. مثلا اگر از سه تا دانشگاه جواب بله شنیدین. یکیشو انتخاب می‌کنید و بقیه مراحل را میرین. به این بله در اصطلاح Offer میگن. می‌گن پسر ما از سه تا دانشگاه Offer گرفته و می‌مونده کدوم را انتخاب کنه 🙂

مرحله سیزدهم بعد از اینکه Offer دانشگاه مقصد را دریافت و قبول کردین میرین دنبال کارهای درخواست ویزا. برای بعضی کشورها نیازه وقت سفارت بگیرین و در بعضی کشور ها مصاحبه هم دارین 🙂

مرحله چهاردهم ویزاتون را دریافت میکنین و بلیت هواپیمای کشور مقصد را هم میگرین.  چمدان ها را آماده می‌کنین و منتظر پرواز میمونین.

مرحله پانزدهم بعد پرواز به سمت دانشگاه، رسیدن به دانشگاه پرکردن فرم و موارد فیزیکی، اکی کردن خوابگاه و شروع سال تحصیلی.

از این بعد را من نرفتم نمی‌دونم:) شما به این مرحله برسین بقیه‌اش خدا بزرگه.

هزینه های اپلای کردن

همه‌ی هزینه ها را یکجا پرداخت نمی‌کنید و در طول زمان میتونید کار کنید. و جمع هزینه ها شاید 3هزار دلار نشن ولی یکی دوماه از دانشگاه مقصد حقوق بگیرین همشون جبران میشن.

  • هزینه کلاس زبان
  • هزینه امتحان مدرک زبان IELTS یا TOEFL
  • هزینه آزاد کردن مدرک دانشگاهی (اگر دولتی باشین)
  • هزینه امتحان GRE ( اگر لازم بود امتحان بدین.)
  • هزینه اپلای برای هر دانشگاه
  • هزینه موسسات اپلای ( اگر خودتان دوست نداشتین یا بلد نبودین)
  • هزینه ارسال نمره زبان به دانشگاه مورد نظر  (مبلغ اندکی هست و این مورد برای IELTS و TOEFL متفاوته)
  • هزینه ارسال مدارک فیزیکی با پست
  • هزینه وقت سفارت
  • هزینه ویزا، اگر کشور مقصد در ایران سفارت نداشته باشه باید برید کشور دیگه ای اینم هزینه‌اش را حساب کنید.
  • هزینه سفر + هزینه روز های اول که هنوز پولی از دانشگاه نگرفتین

نکات مهم و کلیدی

  • در مورد Direct PhD هم تحقیق کنید.
  • زمان لازم برای صدور ویزا را هم در نظر داشته باشید.
  • زمان شروع ترم‌ها در هر کشور و دانشگاه میتونه متفاوت باشه.
  • زمان اپلای و آخرین مهلت اپلای(Deadline) را در نظر داشته باشید.
  • در آلمان و ایتالیا تحصیل معمولا رایگان است ولی باید هزینه زندگی را خودتون بدین.
  • با اساتید خودتان در ارتباط باشید که بنظرم بهترین روش برای فاند کامل گرفتن است.
  • اعتبار APPLY دانشگاه ها را هم بدونید.(یکبار اپلای کردی تا کی وقت داری بری ثبت نام کنی.)
  • البته اپلای کردن برای ارشد سخت نیست ولی فاند، بخصوص فاند کامل گرفتن چرا!
  • به مدت زمان ارسال مدارک اعلام شده توسط دانشگاه دقت کنید. پس باید مدارک شما کاملا آماده باشه اگر دنبال ریسک و داستان نیستین.
  • یک نکته دیگر برای دانشجویان دانشکده های فنی: از سال 1390 این دانشکده ها به زیر وزارت علوم رفتن و دانشگاه فنی‌و‌حرفه‌ای تاسیس شد و نگران مدرک کارشناسی خود نباشید.
  • برای مقطع ارشد که من در تحقیقم متوجه شدم ایتالیا و ترکیه بیشتر برای ارشد فاند کامل دارن.  ولی میشه از کشور‌های دیگه هم گرفت فاند کامل و یا نیمه فاند گرفت اگر رزومه خوبی داشته باشین.
  • زمان تقریبی لازم برای وقت سفارت را از قبل بدونید. بعضی سفارت ها در بعضی سال ها ممکنه وقت سفارت های نجومی بدن. مثلا آلمان این روزها از وقت سفارت های 1 تا 3 ساله صحبت میکنه و البته شنیدم دارن حلش میکنن.
  • اپلای یک پکیج است و هر قسمتی از رزومه شما یک نمره داره مثلا نمره زبان، معدل دوره قبلی، رزومه کاری مرتبط، اساتیدی که شما را تایید میکنن، مقاله،  دانشگاهی که قبلا درس خوندی و غیره.

در آخر هم باز تاکید کنم که قبل از همه چیز با یک استاد خوب و یا یک مشاور خوب مشورت کنید تا شما را راهنمایی کنه.

دوستان اگر نکته ای را من فراموش کردم در کامنت ها بنویسین و اگر تجربه ای دارین در کامنت های همین پست بنویسن تا دوستان دیگر هم استفاده کنن.

اگر این نوشته‌ برایتان مفید بود لطفا کامنت بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 دیدگاه

  1. فرامرز قاسمی

    درود بر شما،
    خیلی مطلب مفیدی بود. خیلی خوب گفتین دونستن این موضوعات باعث میشه انتخاب های بهتری داشته باشیم.

  2. با سلام
    مرسی که وقت گذاشتی و اینقدر کامل توضیح دادی من به شخصه مدتیه از وب سایتت مطالب مورد نیازمو در رابطه با میکرو کنتلر و برنامه نویسی مربوطه بر می دارم و واقعا ازت تشکر می کنم

    موفق باشی

  3. سلام واقعا عالی توضیح دادی

    وبلاگ تقریبا کاملی داری و تا حالا زیاد ازش استفاده کردم ممنون

    خوشبحال اون هایی که شرایطش (حداقل معدل خوب از یک دانشگاه خوب) رو دارند که برند نه مثل من (دوست دارم داد بزنم)
    درسته کارشناسی ام رو از یک دانشگاه غیر انتفاعی با معدل 15 گرفتم ولی خوشحالم سوادم از خیلی هم دوره ای های معدل بالام بیشتره و حداقل به جای اینکه بعد از کارشناسی برم برای رشته های مدیریتی و …. کنکور ارشد بدم سه سال در زمینه ی درسی خودم ( برق – الکترونیک) کار موفق داشتم .
    به نظر شما با مدرک کارشناسی از یک دانشگاه غیر انتفاعی با معدل 15 (هه هه) امیدی به فاند کامل یا حتی ناقص است ؟؟؟
    ارزش داره برای یک معدل بهتر دوباره چهار سال وقت بزارم کارشناسی رو بگزرونم مثلا در دانشگاه آزاد؟؟؟

    ممنون از وقتی که برای تهیه ی این مقاله و پاسخ گویی میزاری

    • میلاد جهاندیده

      سلام، خیلی هم عالی آرزوی موفقیت دارم براتون. در مورد سوالتون بهترین راه رفتن به یک موسسه خیلی معتبر مهاجرتی مراجعه کنید و فرم پر کنید تا راهنمایی کنن و بهترین روش را براتون پیشنهاد میدن. در نهایت سوال دومتون کمی پیچیده است نظر شخصی من میگه نه ولی بازم بستگی به آرمان ها و ارزش های زندگی شما داره.

  4. سلام قسمت پیدا کردن دانشگاهی ک فاند داره رو گفتید توضیح میدید و ندادید

  5. فوق العاده بود

  6. دستتون درد نکنه

  7. خیلی ممنون بابت مطالب خوبتون مفید بود بخصوص که طبقه بندی شده توضیح دادین