خب دوستان عزیزم اگر مقدمه آموزش مفاهیم پایه الکترونیک را خونده باشید میدانید که تصمیم گرفتم مطالب آموزشی عملی آموزش مفاهیم پایه الکترونیک را در حد امکان ساده بتونم براتون بنویسم . در این جلسه که جلسه دوم آموزشی است می خواهم یاد بدم که چطوری در ساده ترین شکل یک …
ادامه نوشته »بایگانی بلاگ
ولتاژ و جریان (قسمت سوم مفاهیم پایه الکترونیک)
اگر در قسمت اول آموزش مفاهیم پایه الکترونیک با ما بودید گفتیم که میخواهیم مجموعه آموزش های ساده الکترونیک را در سایت قرار دهیم در جلسه سوم از این آموزش ها در میکرو دیزاینر الکترونیک به مباحث ولتاژ ، جریان ، توان و انرژی می پردازیم. حتما تا بحال شنیدین …
ادامه نوشته »مفاهیم ولتاژ ، جریان و توان
اگر آموزش های مفاهیم پایه الکترونیک را دنبال کرده باشید درجلسه سوم مفاهیم ولتاژ ، جریان و توان را برسی کردیم و توضیحات مبتدی در مورد آنها دادیم شاید برای بعضی از افراد این توضیحات نامفهوم بوده باشد در این جلسه میخوام این تعاریف را از نظر درس فیزیک برسی …
ادامه نوشته »مدار چیست ؟ (مدارهای الکتریکی و مدارهای الکترونیکی)
یکی از اولین مواردی که هنگام یادگیری الکترونیک با آن مواجه می شوید مفهوم یک مدار است. در این قسمت از آموزش به توضیح مدار و ولتاژ خواهیم پرداخت. اصول مدار های الکتریکی ولتاژ و نحوه کار آن قبلا در میکرو دیزاینر الکترونیک در مورد مفاهیم ولتاژ ، جریان و توان نوشته …
ادامه نوشته »چرا فرکانس برق ۶۰ هرتز است؟
این مسئله یکی از اون مسائلی هستش که من حقیقتا نمیتونم از فکر کردن بهش دست بردارم اما وقتی کتاب تسلا : مردی فراتر از زمان خودش اثر مارگارت چنی را مطالعه کردم متوجه شدم چرا شبکه برق امریکا ۶۰ هرتز (۱۱۰ ولت AC )است. منشا برق متناوب ۶۰ هرتز منشا …
ادامه نوشته »ترانسفورماتور یا ترانس چیست؟
دوستان عزیز در جلسات گذشته با برق آشنا شدیم و تفاوت جریان مستقیم و جریان متناوب را متوجه شدیم. این جلسه میخواهیم اولین المان برق و الکترونیک را معرفی کنیم . این المان ترانسفورماتور یا ترانس هست و این المان در ابعاد کوچک در الکترونیک و در ابعاد بزرگ در …
ادامه نوشته »مقاومت ها – آشنایی با مقاومت های الکتریکی
الکترونیک مقدماتی – مقاومت ها معنی لغوی کلمه مقاومت، مخالفت کردن است. مقاومت درواقع نامی برای ویژگی مخالفت کردن مواد رسانا یا نیمهرسانا با عبور جریان الکترونها است. بنابراین یک مقاومت نیز یک قطعهی الکترونیکی است که توانایی مخالفت با عبور جریان الکترونی را دارد. نماد و یکا نماد مداری …
ادامه نوشته »قانون اهم به زبان ساده
من معمولا برای الکترونیک زیاد از ریاضیات استفاده نمیکنم اما قانون اهم فوق العاده پراستفاده و مفید است! در این مقاله قانون اهم به زبان ساده را یادمیگریم. این قانون توسط جورج اهم کشف شد و بر مبنای این قانون بیان میشود که ولتاژ، جریان و مقاومت الکتریکی چه رابطه …
ادامه نوشته »انواع اتصالات مداری مقاومت ها
انواع اتصالات مداری مقاومت ها – مدارهای سری و موازی مقاومت ها مقاومتها میتوانند به دو صورت موازی و سری در مدار قرار گیرند. حال میخواهیم بررسی کنیم که در هر کدام از این دو حالت ، مقادیر جریان، ولتاژ و مقاومت معادل چگونه خواهد بود.در ادامه با میکرو دیزاینر الکترونیک …
ادامه نوشته »مقاومت های خطی
مقاومت های خطی یک مقاومت خطی مقاومتی است که اندازهاش با عبور جریان از آن دچار تغییر نمیشود. بلکه این جریان عبوری همواره متناسب با ولتاژ اعمال شده دو سر مقاومت خواهد بود. مقاومتهای خطی به دو دسته مقاومتهای با مقدار ثابت و مقاومتهای با مقدار قابل تغییر( قابل تعیین …
ادامه نوشته »مقاومتهای غیرخطی
مقاومتهای غیرخطی مقاومتها براساس مواد اولیهی مورد استفاده، پروسه ساخت و کاربردهایشان، انواع مختلفی دارند. دستهبندی کلی آنها را در نمودار زیر میبینیم.مقاومت های خطی و مقاومتهای غیرخطی. مقاومتهای خطی دارای مشخصهی V/I خطی و مقاومتهای غیرخطی دارای مشخصهV/I غیرخطی هستند. در واقع در مقاومتهای غیر خطی، ولتاژ و جریان به …
ادامه نوشته »مقاومتهای خطی ثابت
مقاومتهای خطی ثابت ، مقاومتهای ثابت دستهای از مقاومتهای خطی هستند. زمانی به یک مقاومت ثابت میگوییم که مقدار آن ثابت بوده و مانند مقاومتهای متغیر، تغییرپذیر نباشد. در واقع مقدار یک مقاومت ثابت در حین فرآیند ساخت تعیین میگردد.در این جلسه از مجموعه آموزش های مفاهیم پایه الکترونیک به مقاومتهای …
ادامه نوشته »انواع مقاومت های الکتریکی و کاربرد آنها
مقاومت، خازن و سلف به ترتیب سه عنصر بسیار پر کاربرد در طراحی مدارات الکترونیکی است. در درس مدارهای الکتریکی از این سه عنصر به عنوان عناصر پسیو یا غیرفعال یاد می شود (البته نوع اکتیو این عناصر نیز در این درس مطرح می شود که به طور مستقیم مرتبط …
ادامه نوشته »خازنها – خازن چیست؟
خازنها ، خازن قطعهای پسیو است که میتواند انرژی را در قالب اختلاف پتانسیل الکتریکی بین دو صفحه خود ذخیره کند. از همین رو این قطعه در مقابل تغییر ناگهانی ولتاژ در مدار از خود مقاومت نشان میدهد. بار الکتریکی به شکل اختلاف پتانسیل میان دو صفحه خازن، در خازن ذخیره …
ادامه نوشته »اتصالات مداری خازن – اتصال سری و موازی خازنها
اتصالات مداری خازن – اتصال سری و موازی خازنها ، خازنها میتوانند به دو صورت موازی یا سری در مدارها اتصال یابند. اگر در مداری چند خازن وجود داشته باشند، بسته به نوع اتصالات آنها، تقسیمات ولتاژ و جریان در مدار نیز تغییر میکند.در ادامه با میکرودیزاینرالکترونیک باشید تا با …
ادامه نوشته »