آموزش پورت سریال در سی شارپ
در صنعت پورت سریال از اهمیت زیادی برخوردار است روی هر دستگاه صنعتی یک پورت سریال قابل اتصال به کامپیوتر و یا برای کانفیگ دستگاه وجود دارد. به این نکته فکر کنید که در صنعت به جای اینکه برای هر دستگاهی یک برد پردازنده مجزا طراحی کنند یک برد جامع طراحی کننده که در تمامی دستگاه های صنعتی قابل نصب باشد . مثلا در همه ی CNC ها برد پردازنده اصلی یکسان باشد . با بوجود آمدن کامپیوتر ها در صنعت بردهای خاصی که به نام PC های صنعتی مشهور بودند به وجود آمدند و البته قیمت آنها بالا تر از یک کامپیوتر خانگی بود( اسم صنعت میاد قیمت ها میرن بالا ^_^ ) بعد از پیشرفت سیستم های کامپیوتری و کوچکتر شدن آن ها بغل هر دستگاه صنعتی یک کیس کامپیوتر بود و بعدا برد های Embedded ساخته شدند که در ابعاد کوچک ولی با کارایی بالا میتوانند در داخل روبات ها و کنار دستگاه های صنعتی ، دوربین های ترافیکی و غیره به کار پردازشی بپردازند و خروجی را از طریق پورت سریال ، اترنت و… به دستگاه بفرستند تا عملکرد مورد نظر را انجام دهد.
مثلا به دوربین های ترافیکی دقت کنید هر وقت دوربین تشخیص میدهد ماشین با سرعت زیاد میاد برد پردازندش که یک کامپیوتر کوچک هست دستور فلش یا روشن شدن چراغ را میدهد و دوربین با دقت بیشتری از پلاک ماشین عکسبرداری میکند.در این آموزش از مبدل USB به سریال استفاده شده است .فیلم آموزشی زیر قسمت اول این آموزش است.
تهیه کننده فیلم های آموزشی: مهندس میثم سعیدی منتشر شده در Melec.ir
اگر این نوشته برایتان مفید بود لطفا کامنت بنویسید.
سلام آقای جهاندیده. بلاخره تونستن درایور ft232rl رو نصب کنم. از شما خیلی ممنون
فقط الان فایل c#رو ک اجرا میکنم همش ارور میده
نمیدونم فایلشو اشتباه انتخاب میکنم یا برنامش مشکلی داره. لطفا راهنمایی کنید.
فایلشو از طریق تلگرام برام فرستادم.
اگرم میتوانید فایلشو دوباره برام بفرستی ک خیلی ممنون میشم
سلام . با نرم افزاری که براتون فرستادم تگ ها را نزدیک کنید و تست کنید اگر اکی بود تا این مرحله حله .
در مورد فایل هم از تلگرام براتون میفرستم .
باسلام.چطور میتونم اطلاعات دو از ترازوی(مدل پندpx3000) که با پورت rs232 به کامپیوتر وصل میشه رو در تکست باکس سی شارپ نمایش بدم یعنی بمحض قرار گرفتن پودر بر روی ترازو اطلاعات آن از جمله وزن و زمان و تاریخ آن را در 3تکست باکس نمایش بده و به طور خودکار در دیتابیس اس کیو ال ذخیره کنه، حتی با کم کردن یا زیاد کردن مقدار پودر موجود بر روی ترازو باز هم به طور دقیق اطلاعات را در تکست باکس نمایش و به طور خودکار در دیتابیس ذخیره کنه در آخر هم با زدن دکمه گزارش ، اطلاعات ثبت شده در دیتابیس را در گرید ویو نمایش بده. باسپاس
سلام، من برنامه نویسی سی شارپ نیستم و خیلی کلی توضیح میدم و جزئیاتش را باید تک تک بگردید و کدش و توضیحاتش را پیدا کنید.
چیزهایی که برای پروژه شما نیازه:
1- نصب نرم افزار ویژوال استادیو ( محیط توسعه یکپارچه یا هر چی شما اسمشو بذارین) و دانش برنامه نویسی به زبان سی شارپ
2- کامپیوتری که پورت سریال داره یا استفاده از یک مبدلRS232 به USB
3- نصب نرم افزار اس کیو ال سرور یا هر بانک اطلاعاتی دیگر
4- یک نرم افزار پورت سریال برای تست(مثل TeraTerm یا putty )
نحوه انجام کار :
0- یادگیری برنامه نویسی به زبان سی شارپ
1- یادگیری نحوه استفاده از پورت سریال در سی شارپ ( روی همین وبسایت چندین آموزش مختلف هست حتما همشو ببینید.)
2- یادگیری اس کیو ال و نحوه اتصالش و… به سی شارپ
3- موارد بالا را طی کنید چیزی تا موفقیت نمانده. حال ترازوی مورد نظر را اول ببینید پروتکل ارتباطیش چطوری کار میکنه! یعنی چه اطلاعاتی را و به چه صورت روی پورت سریال میفرسته. اینو یا باید از شرکت سازنده بگرید یا با سعی و خطا به دست بیارید. در این مسیر از نرم افزار آماده پورت سریال کمک بگیرید.
4- خب بعد از اینکه با موفقیت ترازو را به سی شارپ وصل کردید و تونستین اطلاعات بخونین و بفرستین(اگر لازمه) حال باید الگوریتم مورد نظرتون را پیاده کنید. شما یک تایمر تعریف میکنید که اطلاعات را از پورت سریال هر 1 ثانیه ( بنا به نیاز و پروتکل خود ترازو) بخونه و اطلاعاتی را که خوندین را توی یک TextBox نشون بدید(البته از حالت event سی شارپ هم میتونید استفاده کنید. یعنی هر وقت اطلاعات اومد بگه براتون.) و بعد با فیلد های دیگر مثل اسم مشتری، شماره فاکتور …. ذخیره کنید(یک Button برای ذخیره بذارید). برای ذخیره هم لازمه به آقای دیتابیس اس کی ال query بفرستید و بگین اینو ذخیره کن. و بعد روی هر چی خواستین اطلاعات دیتابیس را میتونید نمایش بدید مثل گرید ویو…