در این پروژه به طراحی و ساخت یک سیستم منبع تغذیه بدون وقفه تمام سینوسی از نوع On-Line که نمونه های آن در بازار موجود می باشد پرداخته شده است. برای بخش کنترلی این پروژه از یک میکروکنترلرAVR استفاده گردیده است.
مقدمه
این پروژه در چهار فصل تنظیم شده که در فصل اول به توضیح مسائل کلی و انواع و اقسام این گونه سیستم ها و کاربردهای آن پرداخته ، در فصل دوم سخت افزارهای استفاده شده در این پروژه و مشخصات فنی هر سخت افزار و چگونگی کارکرد هر کدام و تشریح نقشه فنی سیستم مورد بررسی قرار گرفته است.
در فصل سوم نیز برنامه نوشته شده در قسمت میکروکنترلر سیستم که مرکز فرماندهی سیستم را تشکیل می دهد ، مورد بررسی قرار گرفته ، در فصل آخر به طور مختصر پروژه را تشریح کرده و نتایج و برخی کاربرد های آن را ارائه کرده ایم.
منبع تغذیه بدون وقفه (UPS) چیست ؟
منبع تغذیه بدون وقفه (UPS) دستگاهی است متشکل از قطعات حالت جامد (Solid-State) که بین منبع برق ورودی و بار وصل شده و از بروز اختلالات برق شهر از جمله قطع کامل آن جلوگیری می کند و یا به عبارت دیگر وسیله ای است که یک تغذیه پیوسته و بدون وقفه را برای مصرف کننده فراهم آورده و اگر چه محدودیتی در کاربرد آن وجود ندارد اما معمولا از آن برای حفاظت کامپیوترها ، دستگاه های مخابراتی و سایر سیستم هایی که نسبت به بروز وقفه در منبع تغذیه حساس اند استفاده می گردد.
دستگاه UPS از وسایل ضروری کامپیوترها محسوب میشود ، به عنوان مثال در صورت وجود کوچکترین اغتشاش در برق شهر بخش کنترل کامپیوتر، با تولید یک پالس موجب خاموش و روشن شدن مجدد (Restart)کامپیوتر میگردد. لذا با این عمل اطلاعاتی که در حافظه RAM سیستم وجود دارد ، از بین رفته و زیان های جبران ناپذیری به کاربر وارد شده و حاصل کار کاربر در چند لحظه از بین میرود.
در مورد سایر سیستمهای حساس نظیر دستگاههای مخابراتی و شبکههای اطلاعاتی نیز با قطع یا تغییر مشخصات منبع تغذیه ، هماهنگی بخش های مختلف دستگاه بهم خورده و بر اثر قطع و وصلهای متوالی ، علاوه بر صدماتی که به قطعات دستگاه وارد می شود ، عملکرد کل سیستم با اختلال مواجه میگردد.
با توجه به مطالب فوق ، نیاز به وجود دستگاهی که بتواند جایگزین مناسبی برای برق شهر در مواقع اضطراری گردیده و با حذف اختلالات شبکه تغذیه مدارات حساس را بر عهده گیرد ، نمایان می شود.
دیگر اینکه این دستگاه ، انرژی جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC) تبدیل می کند. لازم به ذکر است که در مواقع قطع برق می توان از ژنراتوهای AC جهت تغذیه دستگاهها استفاده نمود.
ولی این منابع با توجه به مشکلاتی نظیر شناور بودن ولتاژ و فرکانس ، حجم بزرگ ، آلودگی صوتی ، دودزا بودن ، زمان طولانی وصل شدن بعد از قطع برق و لزوم سرویس و باز بینی دایمی عملا کاربردی در دستگاههای حساس ندارند.
دستگاههای UPS با ابعاد کوچک و بدون نیاز به سرویس دایمی و بدون ایجاد آلودگیها با تثبیت ولتاژ و فرکانس ، وسایل بسیار مناسبی جهت حفاظت سیستمها در مقابل اختلالات برق شبکه میباشند.
سیستم قدرت بدون وقفه (UPS) در استاندارد ملی ایران
جهت درک آسانتر به تشریح مفاهیمی در ارتباط با دستگاه های UPS ( مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره 3-7027 ) می پردازیم:
- یک سیستم قدرت بدون وقفه (UPS) به صورتی که در استاندارد ملی ایران شرح داده شده یک سیستم قدرت الکترونیکی است. عملکرد اصلی UPS ، تامین پیوستگی و کیفیت مشخصی از توان برای تجهیزات مصرف کننده ، در صورت بروز خرابی کلی یا جزئی منبع اصلی توان که معمولا شرکت برق منطقه ای است ، می باشد. این عمل با تبدیل برخی از شکل های انرژی ذخیره شده به توان تغذیه مورد نیاز تجهیزات مصرف کننده در دوره زمانی معین و زمانیکه توان تولید شده توسط شرکت برق به مدت کافی در دسترس نباشد یا قابل قبول نباشد ، انجام می شود.
- تجهیزات مصرف کننده که نوعا به آنها بار حساس یا محافظت شده اطلاق می شود ، ممکن است شامل قسمتی از تجهیزات یا یک اتاق یا ساختمان پر از تجهیزات باشد. این تجهیزات ، تجهیزاتی است که استفاده کننده تشخیص داده است که آنها به توانی دارای پیوستگی و کیفیت بهتری نسبت به توانی که عموما در دسترس است ، نیاز دارند.
- حساس معمولا شکلی از تجهیزات پردازش داده می باشد ، اگرچه ممکن است تجهیزات دیگری از قبیل وسایل روشنایی ، وسایل اندازه گیری ، پمپ ها یا تجهیزات مخابراتی نیز باشند.
- انرژی ذخیره شده برای تامین تغذیه این بار عموما به صورت باتری است که ممکن است برای تامین توان تجهیزات به مدت زمان مشخصی که از چند لحظه تا چند ساعت است ، مورد نیاز باشد. این فاصله زمانی معمولا تحت عنوان زمان انرژی ذخیره شده یا زمان انرژی پشتیبانی (Back Up) شناخته می شود.
ازقسمتهای اصلی تشکیل دهنده یک دستگاه یوپی اس می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- واحد یکسوساز و فیلترینگ ، واحد اینورتر ، واحد شارژر و باتری
- واحد یکسوساز عبارتست از مبدل جریان متناوب به جریان مستقیم
- واحد فیلترینگ ، وظیفه اصلاح و افزایش سطح ولتاژ دریافت شده از خروجی یکسوساز
- واحد اینورتر عبارتست از مبدل جریان مستقیم به جریان متناوب
- واحد شارژر وسیله ای است که برای تبدیل جریان متناوب به جریان مستقیم جهت شارژ نمودن باتری بکار می رود .
- باتری ( انباره الکتریکی ) : دو یا چند سلول ذخیره انرژی الکتریکی که به هم وصل شده و به عنوان منبع انرژی الکتریکی استفاده می شوند .
تمام تجهیزات ساخت بشر که تا به امروز دیده شده ، هرچند پیچیده و یا منحصر بفرد ، بدون شک دارای معایب و محدودیت های خاص آن محصول می باشد و این قاعده از منابع تغذیه بدون وقفه نیز مستثنی نخواهد بود.
مشخصات فایل ها :
فایل PDF توضیحات شامل 93 صفحه
دانلود فایل :::
رمز فایل : melec.ir
اگر این نوشته برایتان مفید بود لطفا کامنت بنویسید.
از زحمات واطلاعات مفید سپاسگذارم
ممنونم بابت مطالبه مفیدتون
با سلام
چرا نمی توانم فایل را دانلود کنم ؟
سلام ممنون از اطلاع رسانی مشکل حل شد.
با سلام
فایل ورد این پروژه رو میخواستم
امکانش هست قرار دهید؟
خداقوت
بنده پروژه ups موج تمام سینوسی ک فابل پی دی اف اون رو واسه دانلود قرار دادید کاملا مطالعه و بررسی کردم ، صحبت هایی ک در فایل شده راجع ب مبدل تمام پل میباشد اما کدهایی ک مربوط ب زوایای pwm در برنامه قرار داده شده مربوط ب مبدل نیم پل میباشد ، همچنین شماتیکی ک در پروتئوس شبیه سازی شده اصلا مگا ۳۲ نیست در صورتی ک در برنامه پردازنده مگا ۳۲ اینکلود شده، و ی سری صحبت در مورد معادلات چند مجهول و این صحبت ها ک این هم برای بنده قابل قبول نیست ، لطفا خودتون بررسی کنید کاملا مشخص و واضحه …
سپاس از زحمات شما