در این مستند کوتاه که توسط یکی از شرکت های سازنده تهیه شده است از مراحل ساخت این هارد دیسک ها بصورت خلاصه فیلم تهیه شده است که البته نکات خیلی جذابی را هم دارا می باشد ، که به ببینده یک دید کلی از طراحی ، برش ویفرها ، اندازه سیم کشی ها و مراحل مختلف و پیچیده ساخت یک تراشه را نمایش می دهد.
درایو حالت جامد یا ssd (به انگلیسی: solid-state drive) که گاهی به نام دیسک حالت جامد و یا دیسک الکترونیکی نیز شناخته میشود (گرچه دارای هیچگونه «دیسک» و یا «موتور چرخان» نیست) یک ابزار حافظه است که از تراشه برای دخیره سازی دائم دادهها استفاده میکند.
(Solid State Drives) یا به عبارتی همان SSD در کمترین زمان توانست جایگزین مناسبی برای هاردهای Hard Disk Drive ) HDD )شود. در واقع SSD حافظهٔ مبتنی بر حافظه ی فلش است (همان حافظه فلش خودمان البته در سایز بزرگ!) که در مقایسه با هارد دیسکهای قبلی برق کمتری مصرف میکند و از مقاومت بیشتری نیز برخوردار است. هارد دیسکهای معمولی HDD صفحاتی به نام پلاتر و هد دارند که این هد اطلاعات را از روی صفحات میخواند. بر خلاف آن، هیچ کدام از اجزاء داخلی SSD در حال چرخش نیستند و یک حافظه فلش است که فوق العاده محکم و بادوام است. در نتیجه در اثر سقوط از ارتفاع کاملاً مقاوم بوده و نسبت به HDD معمولی دوام بیشتری دارد.
از آنجاییکه مزایای استفاده از SSD فلش قابل توجه هستند، به لحاظ قیمت نیز با هاردهای معمولی کاملاً متفاوتند. این نوع درایوها گران قیمت هستند و طبعاً لپ تاپهای مجهز به SSD گرانتر از لپ تاپهای مبتنی بر HDD هستند. علیرغم آن، SSD هم به لحاظ سرعت عملکرد و هم از نظر میزان مصرف انرژی به مراتب بهتر از HDD است. SSD هم سرعت عملکرد بیشتری دارد و هم از انرژی، برق کمتری مصرف میکند که بدنبال آن موجب افزایش عمر باتری لپ تاپ نیز میگردد. با این حال از نظر میزان ذخیره سازی دادهها نسبت به HDD ظرفیت کمتری دارد. درحقیقت اگرچه SSD سرعت بالا و افزایش عمر باتری را برای کاربر به ارمغان میآورد اما به لحاظ حجم دادههایی که ذخیره میکند کمتر است. علیرغم آن، بازار رایانههای همراه در راستای بهره گیری از مزایای SSD گام برمی دارد و از آنجاییکه SSD فلش عملکرد بهتر و بطور بالقوه عمر باتری را افزایش میدهد، ارزش هزینه کردن دارد.
مثلا در تصویر زیر دستگاه های حساس با سیم های جامد از جنس طلا سیم کشی های نهایی چیپ را انجام می دهند :
مستند کوتاه زیر را از دست ندهید :
مطلب مرتبط :
فیلمی از طراحی تا ساخت CPU
منبع مقدمه : ویکی پدیا
کپی برداری از نوشته فقط با لینک دادن به مایکرو دیزاینرمجاز می باشد .
اگر این نوشته برایتان مفید بود لطفا کامنت بنویسید.
جالب بود