مهندس موفق الکترونیک

درس های رشته ICT ترم سوم [تجربه شخصی از ترم سوم آی سی تی]

هر ترم پر از تجربه های مختلف از درس های مختلف 🙂 یک ترم دیگر سفر ما در رشته ict و دانشکده شمسی پور گذشت و امروز می خوام کمی در مورد درس های ترم 3 صحبت کنیم و البته بیشتر این ها برداشت های شخصی و درس هایی است که به ما تدریس شد شاید برای دانشگاه های مختلف متفاوت باشد. بهر حال امید وارم برای آنهایی که می خواهند این رشته جدید و عجیب و غریب برق را انتخاب کنند راهنمای خوبی باشد ! متاسفانه خیلی از بیگانه های این رشته و حتی خیلی از دوستان خودمان هنوز دیدی به این رشته و آینده شغلی آن پیدا نکرده اند و البته علتش را می توان در جدید بودن این رشته جست . بهرحال رشته ICT یک رشته مرتبط به مخابرات و شبکه های کامپیوتری است . البته به قول یکی از اساتید دانشگاه آقای دکتر حاج رسولی ها امروزه در مخابرات جدید رشته کامپیوتر و شبکه ادغام شده با مفهوم مخابرات امروزه جدا از مفهوم کامپیوتر و شبکه های کامپیوتری نیست . بقول یکی از دوستانم در مخابرات در آینده ای نه چندان دور مخابرات فقط چند نفر کارمند به مفهوم امروزی خواهد داشت !! حال شما ها به عنوان دانشجویان رشته ICT  می توانید در آینده این پیشرفت سهمی داشته باشید 🙂

درس های ICT

درس های این ترم رشته ICT بهمراه استاد مربوطه را در عکس بالا ضمیمه کردم . برای بزرگ نمایی کلیک کنید.

خب یکی یکی از روی جدول توضیح بدم ببینیم چی یاد گرفتیم بعضی از درس ها نا امید کننده هستند که به استادش زیاد ربط نداره و تصمیم مدیر گروه برای پیچوندن هست 🙁

درس محیط های چند رسانه ای رشته ICT

محیط های چند رسانه ای یا مالتی مدیا یک درسی بود که من اولش نفهمیدم چی به چی هست آخه نسبت به چاتش متفاوتر بود . و بیشتر بحث های اصلی آن باید در مورد پردازش و ذخیره سازی تصویر ، صوت و فیلم باشه و روش های فشرده سازی برسی بشه بنظر من ! و در این درس بیشتر ما در مورد روش های تدریس نوین و استفاده از محیط های چند رسانه بهمراه مقدمه ای به محیط چندرسانه ای و نظریه های مختلف پرداختیم و در فصل های بعدی به نمونه برداری و کمی پردازش کار . در ادامه جزوه های این ترم را ضمیمه می کنم برای اطلاعات بیشتر جزوه را چک کنید .

مطلب پیشنهادی:  فیبر نوری و تکنیک های ارتباط نوری

آزمایشگاه اندازه گیری رشته ICT

این درس برای افرادی که کاردانی و هنرستان الکترونیک یا برق خوندن زیاد جالب نیست زیرا کلا تکراری است و در مورد ابزار ها و روش های اندازه گیری و کلا کار با تجهیزات اندازه گیری است . مانند ولت متر ، اسیلوسکوپ ، طیف نما و…

کارگاه مخابرات دیجیتال رشته ICT

این درس در مورد انواع مدولاسیون های دیجتال و دمدولاسیون ها است مانند FSK  ، PSK ،  ASK  . تقسیم کننده های فرکانس ، ضرب کننده های فرکانس PLL

البته من زیاد کلاس این درس نبودم 🙂

مهندسی ترافیک رشته ICT

این درس با اینکه سخت ترین درس ترم بود ولی از کلاسش خیلی چیزها یاد گرفتم و فقط معرفی کتابی که توسط خود استاد ترجعه شده برای من خیلی کمک کرد که در کار خودم (الکترونیک) خیلی ازش استفاده کنم و دیدی جدید به من داد ! در این درس نحوه مدیریت ترافیک شبکه و نحوه انتقال اطلاعات بصورت امن و انواع پروتکل های انتقال امن rtp  و کلا بحث های مرتبط با زمان بندی ها و خطا یابی ها و انتقال اطلاعات بدون خطا و ایجاد محیط امن برای انتقال اطلاعات برای انتقال اطلاعات را مورد برسی قرار داریم و البته در قسمت اول روش های قدیمی این روش ها که بصورت سخت افزاری کنترل ترافیک مخابرات را بر عهده داشت را نیز برسی کردیم و با مفاهیمی مانند : Erlang ، میزان مکالمه ، شدت مکالمه ، ساعات شلوغی و … آشنا شدیم .

مطلب پیشنهادی:  معرفی رشته ICT قسمت اول ! چارت درسی

شبکه های نسل جدید یا NGN  رشته ICT

این درس خیلی جالب هست و در آینده خیلی در استفاده روزمره با آن آشنا خواهیم شد و البته خیلی در مقیاس های کوچک در اطراف ما پیاده سازی شده است. مانند VOIP و سرویسهایی که NGN برای ما میاورد مانند فاکس ایمیل ، انتقال راحت شماره تلفن مانند عوض کردن ip براحتی و صد ها سرویس دیگر . استاد این درس که آقای دکتر رضا زنگنه بودند که خودشان مدیر فنی شرکت آوا هستند .

مخابرات ماهواره ای رشته ICT

دیگه از اسمش معلومه در این درس ماهواره درست کردیم 🙂 در این درس با ساختار ماهواره ها و انواع ماهواره و ایستگاه های آن و کمی با مدولاسیون ها و تلفات ارسال و دریافت پرداختیم .

درس VAS رشته ICT

این درس در مورد سرویس های ارزش افزوده مخابرات است که بدلیل اینکه کم استفاده میشه استاد VAS در NGN  را برای ما تدریس کرد که نسل جدید VAS ها است که در آینده کاربرد های روزمره خواهند داشت .

فیبر نوری رشته ICT

در این درس کلا به برسی فیبر نوری ، انواع فیبر نوری ، معایب مزایا ، کاربرد ها ، مشخصات ، تلفات ، مدولاسیون ها و.. پرداختیم .

تنظیم مقرارت در مخابرات و سازمان ها رشته ICT

در این درس کار سازمان رگولاتوری یا تنظیم مقرارات را برسی کردیم و علت و دلایل وجود چنین سازمانی و تقسیم بندی فرکانسی و نحوه دریافت پروانه کسب از تنظیم و مقرارت .

مطلب پیشنهادی:  معرفی رشته ICT قسمت دوم [برسی درس های گرایش سیستم های مخابراتی ترم 1و2]

مبانی امنیت رشته ICT

برای این درس کتاب مبانی امنیت شبکه های کامپیوتری را مطالعه کردیم و من متوجه شدم این درس علاوه بر رشته ICT در رشته های دیگر از جمله الکترونیک خیلی می تواند مفید باشد .

کارگاه مبانی ICT رشته ICT

این درس را ما متاسفانه تقریبا  تئوری پاس کردیم و آخر ترم تجهیزاتی مانند روتر ، سوئیچ و… خریداری شد . و بیشتر مباحث این درس در مورد شبکه هاب کامپیوتری و پیکربندی روتر ، سوئیچ ، ویندوز سرور و… است .

و اینها بودند تجربیات ترم پیش من امید وارم برایتان مفید باشند اگر سوالی داشتید در قسمت نظرات بپرسید و همچنین عضو خبرنامه ما بشوید و هر هفته بهترین ها را برایتان ایمیل می کنیم .

اگر این نوشته‌ برایتان مفید بود لطفا کامنت بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک دیدگاه

  1. سلام دوست عزیز
    امیدوارم حالت خوب باشد
    با دیدن سایت شما بسیار خوشحال شدم که یکی از دانشجویان شمسی پور در این زمینه سایت دارد.البته من خودم فارغ التحصیل رشته برق الکترونیک سال 1372 از دانشکده شمسی پور هستم و کارشناسی برق الکترونیک رو از دانشگاه آزاد جنوب و ارشد MBA رو هم از دانشگاه تهران گرفتم.
    نکته جالب اینجاست که بنده نیز مانند شما دانشجوی درس پالس و آزمایشگاههای آن با اقای دکتر زنگنه در دهه 70 بودم.
    لازم به ذکر است با توجه به آشنایی و نزدیکی که به اقای دکتر زنگنه دارم خواستم به اطلاع شما و بینندگان سایتتون برسونم که آقای دکتر زنگنه از شرکت آوا جدا شدند و در حال حاضر سمت معاونت پژوهشی دفتر مدارس عالی رو در وزارت علوم دارند.
    شرکت آوا یکی از شرکتهای مخابراتی است ****
    ****
    ممنون
    دوستدار شما