آموزش الکترونیک پایه – آموزش الکترونیک به زبان ساده

خیلی از دوستان هستند که علاقمند به یادگیری مفاهیم پایه الکترونیک هستند که بسیاری از این افراد در رشته های غیر الکترونیک مانند کامپیوتر  مکانیک و… تحصیل می کنند و یا حتی دوستانی بودند که پیام دادن در مقطع راهنمایی و دبیرستان هستند و می خواهند الکترونیک یاد بگیرند. برای این دسته از دوستان، مجموعه آموزش های مفاهیم پایه الکترونیک یا آموزش الکترونیک به زبان ساده را تهیه کردیم و امیدواریم که بتوانیم مباحث خیلی مبتدی تا پیشرفته را پوشش دهیم. از آموزش قطعه شناسی الکترونیک به زبان خیلی ساده تا مباحث پیشرفته تر مثل تقویت کننده ها و… را باهم برسی کنیم.

آموزش الکترونیک برای همه

ما در نوشتن مطالب سعی کردیم نهایت سادگی را به کار ببریم و البته سعی کردیم در کنار دید ساده به برسی اصطلاحات علمی هم بپرداختیم و سعی کردیم اگر شخصی در دوران راهنمایی یا دبیرستان است و میخواهد الکترونیک یادبگیرید از این آموزش ها استفاده کند و همچنین دانشجوی ارشد مکانید که برای قسمتی از پروژه برق خودروی خود لازم است الکترونیک یادبگیرید نیز از این آموزش ها استفاده کند. و همچنین یک منبع خوب برای دانشجویان الکترونیک که میتوانند هر وقت هر سرفصلی را فراموش کردن به اینجا مراجعه کنند…

چطوری این درس ها را مطالعه کنیم؟

مثلا فرض کنید میخواهید در مورد مقاومت ها مطالعه کنید اول تعریف مقاومت و کاربرد آن را میخوانید و یادمیگیرید و درک میکنید و میرسید در  انواع مقاومت ها به بحث تلرانس مقاومت و نمیدانید این اصطلاح چی هست! در این لحظه لازم نیست خیلی درگیرش بشید و بسادگی از کنارش رد بشید و بگذارید در مباحث آینده یاد میگرید.

در این آموزش‌ها ما سعی کردیم موارد زیر را در حد امکان در نوشته های خود پوشش دهیم و با عکس های واقعی ، کاربردهای دقیق  و به زبان ساده سعی کردیم موارد مختلف را پوشش بدیم. و همچنین در نظر داشته باشید در یادگیری الکترونیک و ورود به دنیای الکترونیک این درس اولین درس است و اگر مطلب را کامل متوجه نمیشوید نامید نشوید و  به مطالعه ادامه دهید و از دیگران مفاهیم را بپرسید و در زیر نوشته ها کامنت بذارید و حتی میتوانید برداشت خودتان را برای تمرین در زیر نوشته ها بصورت دیدگاه بنویسید و این بهترین راه یادگیری و تست خود است که بدانید چقدر از مطالب خوانده شده را یادگرفتید.

خودم یادم هست در دوران هنرستان به مفهوم جریان و ولتاژ گیر داده بودم و خیلی از دوستان در مورد مفهوم زمین ، اختلاف فاز بین ولتاژ و جریان و… گیر میدادند و میپرسیدند …ولی تجربه نشان داده کلا نباید خیلی روی چنین چیز هایی گیر کرد و باید پیش رفت و در آینده با خواندن مطالب بیشتر مطالب قبلی را بهتر درک خواهید کرد و برای بستن یک مدار با آردوینو خیلی هم لازم نیست مفاهیم پیچیده را بدانید. پس به خواندن مطالب ادامه دهید و سوالات خودتان را در قسمت نظرات(کامنت) سایت بپرسید و همچنین اگر علاقمند بودید میتوانید بعد از خواندن مطالب وقت بگذارید و خلاصه چیزی را که خواندید را در قسمت کامنت سایت بنویسید و در آینده به این نوشته ها مراجعه کنید و پیشرفت خود را مقایسه کنید.

مطلب پیشنهادی:  دانلود کتاب مدار های الکتریکی هیت

آموزش قطعه شناسی الکترونیک به زبان خیلی ساده

اولین مرحله در یادگیری الکترونیک قطعه شناسی است اگر به یک وبسایت فروشگاه قطعات الکترونیک مراجعه کنید میبینید که ده ها هزار قطعه الکترونیکی دارند و یا اگر به فروشگاه فروش قطعات الکترونیک شهر خود مراجعه کنید میبینید ده ها جعبه قطعه وجود دارد و در اوایل شاید بگید خب لازمه همه اینا را بلد باشم… بدونم چیکار میکنن ؟ نه لازم نیست چون اکثر آنها تکراری هستن مثلا 10 نوع مقاومت داریم و اگر شما با خود مفهوم مقاومت آشنا شوید کافی است بعدا در طراحی مدار علت وجود انواع مختلف مقاومت را خواهید فهمید. همچنین قطعات الکترونیک به دسته بندی های مختلف تقسیم میشوند و شما در مرحله اول با دسته بندی ها آشنا می شوید. خیلی ساده موارد زیر قطعات پایه الکترونیک هستن :

آموزش الکترونیک به زبان ساده

بعد از شناخت هر قطعه ما سعی میکنیم در مورد انواع آنها و نحوه استفاده از آنها در مدار توضیح دهیم. مثلا انواع مقاومت ها ، انواع خازن ها ، انواع سلف ها ، انواع ترانزیستور ها و همچنین اتصال سری و موازی مقاومت‌ها ، اتصال سری و موازی خازن‌ها ، اتصال سری و موازی سلف‌ها و…

مطلب پیشنهادی:  انواع اپتوکوپلر و کاربردهای آنها در مدارهای AC و DC

آموزش الکترونیک مقدماتی

بعد از شناخت قطعات و توضیح انواع و نحوه اتصالات مداری آنها به زبان ساده، ما به مواردی نظیر اهم چیست ؟ قانون اهم ،  ظرفیت خازنی ، ظرفیت سلفی ، تعریف مدار ، تعریف قطعات اکتیو و پسیو (قطعات فعال و قطعات غیر فعال ) و… پرداختیم و کم کم میتوانید از این موارد استفاده کنید تا مدارات را درک کنید. خب تا این مرحله حتما دید خوبی پیدا میکنید و آماده خواندن درس های پیشرفته ، خواندن نقشه مدارات و… هستید.

آموزش الکترونیک عملی

در قسمت عملی سعی میکنیم کاربرد عملی مدار را بگوییم ولی خب بعضی کاربرد ها خودشان تخصصی هستن مثلا ” کاربرد دیود تونلی در اسیلاتور ها ” در این نوع موارد فقط به صورت تیتر وار بخوانید و بگذرید و در آینده که با اسیلاتور آشنا شدید میتوانید این مفهوم را درک کنید و شایدم کلا لازم نشد پس گیر ندید. عکس قطعات بصورت واقعی و عملی در درس ها گذاشته شده تا وقتی یک برد الکترونیکی را از نزدیک میبینید بدونید چه قطعاتی به کار رفته ولی خب بعضی قطعات شبیه هم هستن (مثل رگولاتور ها و ترانزیستور های بزرگ) که این موارد را هم در مرور زمان یاد میدیم و متوجه تفاوت ها نحوه ی تشخیص قطعات میشوید. در این میان خود شما نقش مهمی در ادامه این آموزش ها دارید و با پرسیدن سوالات مناسب میتوانید مسیر آموزش ها را تغییر دهید و یا باعث بشید یک نوشته در مورد موضوع مورد نظر بنویسیم. مثلا در آینده در مورد ولت متر و نحوه ی کار با آن مینوسیم چون یکی از کاربران درخواست دادن. هر جایی از مطالب را دیدید متوجه نمی شوید و یا کم توضیح داده شده و… اطلاع بدید اصلاح کنیم.

اینترنت اشیا IOT

چرا باید الکترونیک یاد بگیرید

یک سوال از شما ! چندتا وسیله در اطرافتان میبینید که الکترونیکی نیستن و در آینده هم الکترونیک نمیشن 🙂 الان پلنگ های جنگل هم از الکترونیک نمی‌تونن فرار کنن ردیاب دارن شکار نشن !!! اگر باور نمیکنید مقدمه اینترنت اشیا را حتما بخوانید تا به آینده الکترونیک پی ببرید و قطعا آینده دست مهندسان الکترونیک استو خب من کمی شما را راهنمایی کنم لوازم برقی خونتون که قبلا فقط صرفا برقی بودن الان همشون صفحه لمسی دارن و به اینترنت وصل میشن تازه هوشمند هم شدن :)خب جاروبرقی ها هم که دارن روبات میشن خودشون در سر وقت میرن جارو میزنن میان سرجاشون شارژ میشن !

مطلب پیشنهادی:  دانلود کتاب الکترونیک فلوید انگلیسی

آموزش cmsis

سرفصل مطالب آموزش الکترونیک پایه

هر کدم را دوست دارین شروع کنید ولی بهتره از اول شروع کنید.

از اینکه علاقمند به یادگیری الکترونیک هستید ما خیلی خوشحالیم امیدواریم با مطالب موجود در  وبسایت بتوانیم شما را کمک کنیم.

اگر این نوشته‌ برایتان مفید بود لطفا کامنت بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

54 دیدگاه

  1. سلام
    ضمن تشکر
    بنده خیلی وقته دنبال چنین مطالبی هستم
    خدا خیرتون بده
    فارغ التحصیل کامپیوتر و مشتاق الکترونیکم
    رفتم هنرستان جهت شرکت در کلاس های الکترونیک ، گفتند نمیتونی بخاطر سنت
    بهرحال …. ممنون

  2. سلام من میخوام پروژه کنترل دما با پیامک رو طراحی کنم میتونید راهنمایی کنید چه قطعاتی احتیلج دارم ضروریه

  3. خیلی مطلب جالبیه امیدوارم مفهوم واضح باشد

  4. درود
    با سپاس از پایگاه وب پربارتان .
    می خواستم اجازه شما را برای باز پخش دوباره مطالبتان در کانالم را بپرسم.
    هر جور که مایلید از پیوند به مطالب یا گذاشتن کل مطب یا هر نوع دیگر که می پسندید. البته مطالب رایگان را مورد نظر است.
    شاید در زکات علم شما شریک باشم.
    می توانید با نامه الکترونیکی در ارتباط باشیم.

    • میلاد جهاندیده

      سلام، گذاشتن لینک مطلب در کانالتون مشکلی نداره ولی گذاشتن «متن یا تکست » مطالب کار مناسبی نیست. ولی میتوانید با یک توضیح کوتاه مقدمه ای لینک بدید به وبسایت تا کاربران استفاده کنند.

    • سلام به همه دوستان آقای مهندس میلادجهاندیده.من هم مثل همه از شماوتیمتون تشکرو قدردانی میکنم،جالب بودکه من کامنتهارو نگاه میکردم دیدم تاریخها برای سال۹۵بود باخودم گفتم این سایت هم فکنم همون اوایل غیرفعال شده و مطالب ازاون تاریخ مونده توسایت امادیدم مهندس جهاندیده هنوز هم درارتباط با نظرات دوستان کامنت میدن و خیلی خوشحال شدم از حضور پرانرژی و آگاه ایشون.
      ممنون که باماهمراهید.

    • سلام.بسیار عالی وسودمند👏👏👏

  5. محمد رضا سامیان

    زحمتی که شما کشیدی ، حقیقتا جای قدردانی داره و اگر تشکر نکنم و ، ازین مطالب استفاده کنم ، کم لطفی و بی معرفتیه.
    مرسی که اینقدر عامیانه توضیح دادین. من یه فرهنگی ام و با الکترونیک بیگانه بودم ، اما با وجود مطالب شما ، فکر کنم بتونم از پس اش بر بیام.
    مجددا مرسی
    یا علی

  6. محمد باقرزاده

    خدا خیرتون بده.خیلی خوشحال شدم که به سایت شما برخوردم. رشتم مکانیکه و به شدت علاقه مند به الکترونیک.

  7. سایت فوق العاده ای دارین
    انشاءالله خدا اجر کارتون رو میده.
    دمتون گرم که وقت میذارین.

  8. سلام و خسته نباشین ممنون از اموزش های مفیدتون. من اموزش تعمیر پاور سوئیچینگ لازم داشتم اگه برام بفرستین یا راهنماییم کنیم ممنون میشم

  9. درود صد درود خوشحالم خدا را هزار بار شکر که بعد از کلی اپلیکیشن و بررسی کلی سایت بلخره یک سایت عالی به یک منبع پر از اطلاعات دقیق مورد نیاز برای یادگیری از پایه الکترونیک را پیدا کنم متشکرم خدا خیرتان بدهد

  10. هیوا کردستانی

    سلام. کارتون عالیه حرف نداره. من 2ماه آموزشگاه رفتم با کلی هزینه نصف نصف این مطالبو بهم یاد ندادن به قرآن. خدایی دمتون گرم. تواین مملکت آدمای خوبی مثل شما پیدا میشن که زکات علمشونو پرداخت میکنن. امیدوارم سربلندوباعذت زندگی کنید.
    ان شاء الله که سایتتون دوام داشته باشه،
    سایتهای خوب بعد یه مدت ناپدید میشن کلا نمیدونم جریان چیه.
    با آرزوی موفقیت????????

  11. سلام مهندس خسته نباشی من شدیدا علاقه مند به یادگیری الکترونیک و مدار و برد هستم . شما کلاس آموزشی یا دوره ای چیزی اگه دارید خبر بدهید. از پایه اموزش ببینم پیش یه متخصص.

    • میلاد جهاندیده

      سلام، خیلی هم عالی لطفا مطالعه کنید و سوالی داشتین در قسمت کامنت‌های نوشته ها بپرسید. در مورد دوره متاسفانه دور‌ه‌ای فعلا نداریم شاید در آینده بتوانیم یکسری دوره تهیه کنیم براتون.

  12. محمد علیدوست

    باسلامی صمیمانه براستادارجمند من بتازگی بامطالب الکترونیک شما آشناشده ام وآموزش روان بیان ساده وعلمی وخصوصاآموزش کاربردی وعملیاتی که ارایه میفرمایید مراامیدواریادگیری الکترونیک نمود گرچه درآغازمطالعه هستم ولی سالی که نکوست ازبهارش پیداست وباوردارم که درادامه اطلاعاتم پربارخواهد بود زبان وکلمات من الکن ازقدردانی ازهمت وزحمات وتلاش ومحبت بی تکلف حصرتعالیست اجراین علم آموزی دریدباکفایت پروردگار یگانه است آرزومندم همواره سلامت وشادمان باشید ودرادامه واستمرار این کارخیر انبیایی موفق ومویدوپیروزگردید.بااحترام /

  13. سلام! بسیار سپاس گزارم به خاطر این آموزش های فوق العاده تون !انشالله همیشه شاد و سلامت باشین !

  14. سایت خوبیه

  15. سلام من کلاس یازدهم انسانی هستم و علاقه دارم که الکترونیک یاد بگیرم ازکجا باید شروع کنم ؟

  16. دروود بر شما من سنم ۱۸ ساله ودر حال حاظر به خاطر انتخاب نادرست رشته تحصیلی مشغول به تحصیل در رشته تجربی هستم و به هیچ وجه علاقه ندارم به این رشتع من میخواهم صفر تا صد الکترونیک یعنی هرچیزی که این رشته داره رو به علاوه برق صنعتی رو یاد بگیرم چیکار باید بکنم وقتم طلف شده و میخواهم موفق بشم تو این رشته میشه لطفا راهنماییم کنید من از هیچ چیز این رشته سر در نمیارم ولی شدیدا دوست دارم یاد بگیرم متشکرم ******* این شماره امه اگر که تونستید بهم راهنمایی کنید متشکرم و یه جورایی گیجم که نکنه عقب بی افتم و از اول یاد نگیرم که بتونم موفق بشم و نقص هایی تو کارم باشه به نظرتون دیر نیست برای یاد گیری این دو رشته؟؟؟؟بعد یه سوالم دارم اونم اینه که من فیزیکم بسیار ضعیفه راهیی هست برای موفقیت امکانش هست؟؟؟؟متشکر از سایت خوبتون

    • میلاد جهاندیده

      سلام محمد جان

      دیر که نیست! خب اگر خیلی حرفه میخوای یادبگیری که توصیه میکنم بری دانشگاه الکترونیک بخونی و کنارش هم صد در صد کار عملی بکنی و یکجا مرتبط استخدام بشی که بتونی عالی یادبگیری. ولی برای یادگیری همین مطالب شروع خوبی است و لینک زیر را ببین:

      مراجع برای مطالعه avr و الکترنیک مورد نیاز برای بستن عملی مدارهای آن
      https://lnkd.in/eXmDUnH

  17. سلام من هفده سالمه میخوام تعمیرات لوازم خانگی رو یاد بگیرم
    بنظرتون بهترین راه برای یادکیری و شروع چیه؟

    • میلاد جهاندیده

      سلام امیرجان من در کار تعمییرات نبودم ولی موارد زیر به ذهنم میرسد.
      * اولا اگر 17 سالت هست و مشکل مالی نداری نرو دنبال تعمییرات ساده چون درآمد و اینده خیلی بزرگی من که نمیبینم.
      * پیش یک نفر حرفه ای برو وایسا یاد بگیرد.
      * در کامنت بالا یک لینک گذاشتم اون را ببین.
      * همین نوشته را تا جلسات آتی بخون و سوال بپرس.
      * با یک نفر تعمیرکار هم مشورت کن.
      موفق باشی

      • در ضمن رشته درسی من کامپیوتر به تعمیرات سخت افزار لپ تاب هم علاقه دارم بنظرتون شغل تعمیرات لپ تاب چطور است؟

        • میلاد جهاندیده

          فک کنم این مورد درامد خیلی بیشتری نسبت به لوازم خانگی داره. البته من متخصص این داستان نیستم و طبق تجربه میگم. تعمییرات سطح حرفه ای لپ تاپ و در کنارش یادگیری بیشتر سخت افزار و نرم افزار در آینده بهت بیشتر کمک میکنه. اگر هم میتونی برنامه نویسی، شبکه و موارد مشابه را هم گذرا یک نگاهی بنداز.

          • مرسی از این همه راهنمایی و لطفی که دارید

          • بعد برای تعمیرات لپ تاب خیلی ها میگن اول حتما باید الکترونیک بلد باشی ولی من نمیدونم چه درس های الکترونیکی رو باید یاد بگیرم که کمکم کنه برای انجام تعمیرات لپ تاب اگه منبعی رو میشناسید لطف میکنید که معرفیش کنید

  18. سلام درباره شغل تعمیرات برد های الکترونیکی میشه یه توضیع بدید و بگید که بهترین راه شروع چچه راهی استت

  19. بژیت کاک میلاد زور سپاس بو شیو کردنه وه کانت

  20. سلام. امیدوارم خسته نباشید. میخواستم بدونم برای این که بتونم لوازم الکترونیک ساده‌ای مثل استراق سمع بسازم، چه راهی رو باید پیش بگیرم و اینکه با این آموزش ابتدایی که اینجا قرار دادین تا چه حد من رو به این کار آشنا میکنه؟

    • میلاد جهاندیده

      سلام، بله همین آموزش ها را بخونید بعد از اتمام هر مدار ساده ای را سرچ کنید میتونید پیدا کنید نقشه ان را و آن را بسازید. البته بعضی موراد کیت آماده آن هم هست میتونید تهیه کنید. البته برای طراحی حرفه ای بعد از این درس های قسمت آموزش آنالوگ را هم ببینید. موفق باشید

  21. سلام من هر چقدر تو اینترنت دنبال مطالب اموزشی به این صورت اسون و پرکاربرد بودم پیدا نکردم خداییش حرف ندارید همین که به صورت رایگان مطالب عالی و کاربردی رو در اختیار ما میزارید خیلی ثواب میکنید ممنون از سایت خوبتون فقط یه قسمت مطلب تو فهرست مطالبتون نیست اسم سرفصل هم “کاربرد های دیود شاتکی” که وقتی رو سرفصل “کاربرد های دیود خاص” کلیک میکنیم و از اون پایین مطلب بعدی رو میزنیم میاد

  22. با سلام و تشکر از زحمات شما و مطالب بسیار آموزنده و راهبردی من علاقه خیلی زیادی به الکترونیک دارم رشته تحصیلیم حقوقه میخوام الکترونیک بخونم لطف میکنید راهنماییم کنید تشکر

    • میلاد جهاندیده

      سلام بنظرم این مطالب را بخونید و هرجا سوالی داشتین بپرسین. این قدم اول خوبی است. چون رشته غیر مرتبط میخونید احتمالا بیشتر نیاز باشه در مورد هر کلمه کلیدی تحقیق کنید. ولی به جز این مطالب اگر نیاز به بود کتاب های الکترونیک به زبان ساده اینا را هم تهیه کنید و اگر زبان انگلیسی متوسط هم دارید یکسری دوره اموزشی شاید در یوتیوب باشه با تصاویر بیشتر راحت تر مطالب را درک کنید. موفق باشید

  23. حسین جاندرمیان

    دوست عزیز اولا ممنون به خاطر این کار شریفانه تون
    دوما یه #سوال : با این آموزش ها میتونیم 70درصد مدار ها رو تحلیل کنیم؟

    • میلاد جهاندیده

      سلام، نه متاسفانه احتمالا. تحلیل مدار‌های پیچیده اگر از نظر مدل‌سازی و ریاضی منظورتان است نیاز به مطالعه قسمت آموزش آنالوگ و همچنین کتاب‌های مرتبط هم هستین. ولی برای شروع کار با میکروکنتلرها و مدارات این دوره کافی است.

  24. سلام روز بخیر
    امروز شانزدهم تیرماه سال 1400 هست و من انشاالله اگر خدا بخواد میخوام شروع کنم به یادگیری الکترونیک
    مچکرم از شما بابت وبسایت خوبتون
    راستی یک سوال داشتم از شما عزیزان….بنظرتون برنامه نویسی بهتره یا تعمیرات لپ تاپ و کامپیوتر؟

  25. سلام ممنون از سایتتون خواستم بپرسم برای ساخت برد چاپی هم همین مطالب کافی هس یا نه ؟ ممنون میشم پاسخ بدید

  26. صادق کریمی

    سلام مهندس عزیز. برا تعمیرات دستگاه‌های جوش اینورتر باید تحلیل برد رو به شکل حرفه‌ای بلد باشیم؟

    • میلاد جهاندیده

      سلام، نه نیازی نیست کامل تحلیل مدار بلد باشید. منظورم در حد درسی و تحلیل حرفه‌ای هست و نیازی به این نیست فک کنم در تعمییرات. و بیشتر مباحث مسلط به کلیت داستان و شناخت قطعات و دونستن اینکه هر بلوک مدار چیکار میکنه مهمه…مثلا اول از تغذیه شروع کنیم و بعد بریم طبقات بعد مثلا…و البته شاید یک متخصص تعمییرات بهتر بتونه شما را راهنمایی کنه.

  27. سلام و تشکز از زحمات شما برای گذاشتن مطالب خوب در سایت فقط بنده چون تازه وارد دنیای الکترونیک شدم مشغول مطالعه تکتک مطالب شما هستم البته به خاطر شرایط سن و کارم سرعت مطالعه بنده کم می باشد

  28. سلام.من الان پهپاد درست کردم ولی سیم‌های پیچیده وبهم خورده است چون الکترونیک و….رو بلد نیستم رشته م نقشه کشی صنعتی بود