تکنولوژی LiFi رقیبی جدی برای WiFi

تکنولوژی LiFi رقیبی جدی برای WiFi

سال ها است که تکنولوژی WiFi مزیت های زیادی را برای مصرف کنندگان به وجود آورده است. از تغییر روش ارتباط و تجارت گرفته تا تبادل داده از جمله کاربردهای WiFi است. با این وجود این تکنولوژی مانند هر تکنولوژی دیگری دارای محدودیت هایی است که از جمله آنها عدم توانایی عبور سیگنال های WiFi از موانع و اشیائی مانند دیوار است. در این شرایط اخیرا تکنولوژی جدیدی به نام (LiFi (light fidelity معرفی شده است که میتوان آن را به عنوان رقیبی جدی برای WiFi به حساب آورد.

تکنولوژی LiFi رقیبی جدی برای WiFi

LiFi یک نوع شبکه پرسرعت دو طرفه است که در شبکه های مخابرات تلفن همراه از طیف نور به منظور تبادل داده مشابه شبکه های WiFi بهره می برد. LiFi مبتنی بر مخابرات نور مرئی (VLC) است که دارای طول موجی بین 380 نانومتر تا 780 نانومتر بر روی طوح موج مرئی است. LiFi دارای دو جزء اصلی کنترل کننده و دانگل است. این تکنولوژی از لامپ های LED نیز به عنوان منبع نور فرستنده و آشکارساز نوری بر روی دانگل در بخش گیرنده استفاده می کند.

از LiFi میتوان مشابه WiFi به منظور تبادل داده و همچنین کاربردهایی مانند مدیریت نورپردازی استفاده نمود. از جمله کاربردهای آن میتوان چراغ های راهنمایی و رانندگی، چراغ های روشنایی خیابان و کنترل وسایل از طریق اینترنت را نام برد. البته LiFi نیز مشابه WiFi دارای مزایا و معایبی است که در بخش بعدی به آن میپردازیم.

مطلب پیشنهادی:  گزارش دانشمندان آمریکایی و سازمان WEF از 10 تکنولوژی متحول کننده آینده بشر

مزیت های تکنولوژی LiFi :

  • راندمان تکنولوژی LiFi :

یکی از مزیت های مهم LiFi استفاده آن از طیف فرکانسی نور مرئی است که باعث میشود از تداخلات فرکانس باند RF مصون باشد. از آنجایی که در خانه ها و ادارات از لامپ های LED برای روشنایی استفاده می شود، از همین لامپ ها میتوان به منظور انتقال داده با استفاده از این تکنولوژی استفاده نمود. با این روش میتوان مراکز و دفاتر تجاری را بدون نیاز به کابل کشی و سیم کشی های معمول بین اکسس پوینت ها به شبکه متصل نمود. به طور کلی سرعت ارتباط با استفاده از این تکنولوژی هنگام اتصال به اینترنت بسیار بالا است. در واقع در این تکنولوژی نور ساطع شده از لامپ LED نقش کابل ها و سیم کشی های شبکه های سنتی را بازی می کند.

  • دسترسی آسان

تا زمانی که به نور دسترسی دارید، به شبکه هم متصل هستید. این مزیت در مقابل نقاط کور شبکه WiFi قرار میگیرد که گاهی مشکل ساز است. چراغ های حبابی در همه جا، از خانه ها و ادارات گرفته تا مراکز خرید و فرودگاه ها و… وجود دارند و در نتیجه شما در همه جا که نور وجود دارد به LiFi دسترسی دارید.

  • امنیتتکنولوژی LiFi
مطلب پیشنهادی:  ربات هايي که براي کشتن انسان ها ساخته مي شوند! سلاح های هوش مصنوعی

از آنجایی که نور نمیتواند از موانع و دیوار عبور کند، به یک شبکه LiFi فقط کسانی که در مجاورت نور آن قرار دارند دسترسی دارند. در نتیجه افراد ناشناس نمیتوانند به شبکه های ساختمان ها یا اتاق های دیگر نفوذ کنند. در واقع میتوان گفت شبکه LiFi یک نوع مخابرات در امتداد افق (LOS) است، به این معنا که اطلاعات از یک منبع منتشر شده و یک مسیر مستقیم را برای انتقال به مقصد طی می کند.

معایب تکنولوژی LiFi :

  • قابلیت اعتماد

این مسئله که LiFi مبتنی بر نور است به نوبه خود میتواند نوعی محدودیت نیز باشد که کاربران فقط در هنگام دسترسی به نور میتوانند به اینترنت متصل شوند. این مسئله باعث می شود موقعیت و مکان هایی که امکان دسترسی به اینترنت در آنها وجود دارد توسط این تکنولوژی محدود شود. اگر چه مصرف  LiFi بسیار پایین است اما اگر به اتصال دائم به اینترنت نیاز دارید باید شبانه روز از روشنایی استفاده کنید. این عیب ممکن است در مقایسه با مصرف پایین LiFi یک عیب بزرگ محسوب شود و در مجموع باعث زیاد شدن مصرف انرژی آن در مقایسه با WiFi شود.

  • محدوده دسترسی

در بخش قبل در مورد این مسئله توضیح دادیم که به منظور دسترسی به شبکه در تکنولوژی LiFi نیاز است که حتما به منبع نور دسترسی داشته باشیم و چون نور نمیتواند از موانع و دیوارها عبور کند، کسانی که در اتاق های دیگر هستند نمیتوانند به شبکه متصل شوند. این مسئله به لحاظ امنیتی یک حسن محسوب می شود اما به لحاظ دسترسی به شبکه میتواند یک عیب محسوب شود. همچنین در صورتی که شرکت ها میخواهند از تکنولوژی LiFi استفاده کنند به منظور ایجاد یک شبکه سراسری لازم است هزینه ی بیشتری به این منظور پرداخت کنند.

  • تداخلات در تکنولوژی LiFi
مطلب پیشنهادی:  ویفرهای اینتل ! نگاهی به کارخانه اینتل !

در بخش قبل توضیح دادیم که به علت استفاده LiFi از نور به عنوان بستر ارتباطی از تداخلات فرکانس های رادیویی در امان است اما استفاده از نور نیز میتواند مشکلات خاص خود را داشته باشد. به عنوان مثال اگر در محیط های باز از LiFi استفاده میکنید ممکن است با نورهای دیگر محیط نیز تداخل ایجاد شود. گاهی به شوخی گفته می شود که شبکه WiFi در اثر عوامل غیرعادی مانند طوفان های شدید ممکن است مختل شود اما LiFi ممکن است در اثر نور خورشید نیز دچار مشکل شود!

شما می‌‍توانید مطالب آموزشی سایت میکرو دیزاینر الکترونیک را از جمله اینترنت اشیاء را یادبیگرید و گجت هایی را برای خودتان بسازید.

اگر این نوشته‌ برایتان مفید بود لطفا کامنت بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *