مانند سایر منابع تغذیه یک SMPS، توان را از یک منبع به یک مقصد (مصرف‌کننده) همزمان با تغییر مشخصه‌های ولتاژ و جریان تبدیل می‌کند. برخلاف منابع تغذیه خطی, در این منابع ترانزیستوری که نقش کلید را به عهده دارد با فرکانسی حدود ۵۰ کیلو هرتز یا بیشتر بین وضعیت قطع و اشباع در نوسان است که این خود سبب کاهش تلفات ترانزیستور می گردد.

نسبت ولتاژ خروجی به ورودی را می توان با تغییر نسبت زمان روشن بودن به زمان خاموش بودن ترانزیستور تعیین کرد . در نقطه مقابل, در یک منبع تغذیه خطی برای دستیابی به ولتاژ دلخواه باید قسمتی از ولتاز ورودی روی ترانزیستور افت کرده و تلف شود .بازده بالا مزیت اصلی یک منبع تغذیه سوئیچینگ است. هنگامی که بازده بالاتر, ابعاد کوچک تر و وزن کم تر مد نظر باشد منابع تغذیه سوئیچینگ جایگزین منابع تغذیه خطی می شوند . منابع تغذیه سوئیچینگ پیچیده تر هستند و اگر جریان ورودی به آنها به خوبی فیلتر نشود می تواند نویز ایجاد کند.

 

منبع تغذیه سوئیچینگ

جزوه بصورت تایپ شده می باشد.

دانلود جزوه منابع تغذیه استاد واعظی

لینک های پیشنهادی مرتبط

مطلب پیشنهادی:  توپولوژی‌های منابع تغذیه سوئیچینگ

با تشکر از بچه های فعال دانشکده شهید شمسی پور تهران

اگر این نوشته‌ برایتان مفید بود لطفا کامنت بنویسید.

8 دیدگاه

  1. امیر نقابیان

    ممنون آقای جهاندیده

  2. بسیار خوب بود سایت شما

  3. سلام

    واقعا عالی بود

    به امید موفقیت روز افزون

  4. باسلام میخواهم تعمیرراه اندازی موتور یا همون اینوتر یاد بگیرم تشکر می کنم بنده حقیرو راهنمایی بفرمایید رشته ام هم برق قدرت است

    • میلاد جهاندیده

      سلام، متاسفانه بنده در زمینه تعمییرات هیچ تجربه ای ندارم و اصول یادگیری آن را هم نمیدانم ولی کلا برای کار در دنیای برق در مرحله اول آشنایی کلی با برق و کمی الکترونیک لازمه که آموزش های مقدماتی الکترونیک در وبسایت ما هستن. در مورد موارد دیگر دوتا حالت بنظرم میرسه اولی آموزشگاه های اموزش تعمییرات هستن که امروزه زیاد شدن و دومین راه کارآموزی در این مراکز است. بازم اگر شما راه حل بهتری را پیدا کردید خیلی خوشحال میشیم با کاربران سایت به اشتراک بگذارید. موفق باشید.

  5. سلام
    جزوه استاد واعظی دانلود نمیشه