بورد Arduino UNO R3

بورد آردوینو UNO یکی از مجبوب‌ترین بوردهای آردوینو است و اگر اولین بورد آردوینو شما باشد، نقطه شروع مناسبی به حساب می‌آید.

آردوینو UNO در گذر زمان مورد چند بازبینی قرار گرفته است، و آخرین نسخه آن Arduino UNO R3 می‌باشد.

بین بازبینی‌ها تغییرات خیلی شگرفی پیدا نخواهید کرد. مهم‌ترین تغییر این است که R3 از یک ATmega16U2 برای تبدیل usb به سریال استفاده می‌کند. ATmega16U2 برای تبدیل usb به سریال پروگرم شده است. (تا نسخه ATmega8U2 ،R2 برای تبدیل usb به سریال استفاده می‌شد، در حالی که در بوردهای پیش از UNO، از چیپ درایور usb به سریال FTDI استفاده می‌شد)

بورد Arduino UNO R3

تصویر بالا بورد Arduino UNO R3 را نشان می‌دهد.

آردوینو UNO R3 از میکروکنترلر Atmega328P به عنوان واحد پردازش و کنترل مرکزی استفاده می‌کند. ATmega328P یک حافظه فلش قابل برنامه‌ریزی داخلی ۳۲ کیلوبایتی، حافظه EEPROM یک کیلوبایتی، و حافظه SRAM داخلی ۲ کیلوبایتی دارد.

بورد UNO دسترسی به ۱۴ پین ورودی خروجی دیجیتال (۰-۱۳ در تصویر بالا) را فراهم می‌کند. از این ۱۴ پین دیجیتال ورودی خروجی، ۶ پین را می‌توان به عنوان پین‌های PWM (پین‌های ۳، ۵، ۶، ۹ ،۱۰ و ۱۱) به کار برد. پین‌های PWM روی بورد UNO با یک علامت «~» پیش از شماره پین مشخص می‌شوند (مثال 3~).

مطلب پیشنهادی:  بردهای آردوینو Due و Zero

پین‌های دیجیتال ۰ و ۱ به ترتیب پین‌های ارتباط سریال RX و TX می‌باشند.

۶ پین برای استفاده به عنوان پین‌های ورودی آنالوگ (A0-A5) در دسترس هستند. اگر هیچ ورودی آنالوگی برای اندازه‌گیری وجود نداشته باشد، پین‌های آنالوگ را می‌توان به عنوان پین ورودی خروجی دیجیتال استفاده کرد.

نکته: شماره پین‌های نوشته شده روی بورد، همان شماره پین‌های ATmega328P میکروکنترلر نیستند. این شماره‌ها، شماره‌هایی هستند که  از طریق آنها توابع موجود در کتابخانه‌های آردوینو (چگونه یک کتابخانه آردوینو بنویسیم؟) به آنها دسترسی پیدا می‌کنند.

جدول زیر نشان می‌دهد که هرپین از بورد UNO به کدام پین از میکروکنترلر Atmega328P مربوط می‌شود.

پین روی بورد آردوینو

پین روی ATmega328P

۰

۲

۱

۳

۲

۴

۳

۵

۴

۶

۵

۱۱

۶

۱۲

۷

۱۳

۸

۱۴

۹

۱۵

۱۰

۱۶

۱۱

۱۷

۱۲

۱۸

۱۳

۱۹

A0

۲۳

A1

۲۴

A2

۲۵

A3

۲۶

A4

۲۷

A5

۲۸

GND

۸، ۲۲

5V

۷

AREF

۲۱

RESET

۱

توان بورد آردینو را می‌توان به صورت‌های زیر تامین کرد.

  • از طریق کابل USB
  • آداپتور AC-DC خروجی (ولتاژ خروجی آداپتور باید ثابت بوده و باید درون رنج ۷ ولت تا ۱۲ ولت باشد). آداپتور باید به جک پاور متصل گردد.
  • یک باتری (ولتاژ ثابت، ولتاژ باید در رنج ۷ ولت تا ۱۲ ولت باشد). ترمینال‌های باتری باید به پین‌های VIN و GND وصل گردد.
مطلب پیشنهادی:  پروتکل CAN Bus در آردوینو با آی‌سی MCP2515

نکته: هنگام آپلود کردن اسکچ از طریق IDE آردوینو، مطمئن شوید که هیچ اتصالی از دستگاه‌های دیگر به پین‌های ۰ و ۱ بورد UNO برقرار نباشد. این پین‌ها پین‌های RX و ATmega328P ،TX می‌باشند، و هنگام آپلود اسکچ استفاده می‌شوند.

اگر آموزش بورد Arduino UNO R3 براتون مفید واقع شده ما را نیز دعا کنید و اگر خواستین می‌توانید از محتوا‌ی رایگان آموزشی حمایت مالی کنید. همچنین نظرات، پیشنهادات و درخواست‌های خود را در کامنت‌ها ⇓ بنویسید. همچنین بورد مورد علاقه من DUE است که آموزش شروع کار با آردوینو Due را می‌توانید مطالعه کنید.

اگر این نوشته‌ برایتان مفید بود لطفا کامنت بنویسید.

مطالعه دیگر جلسات این آموزش<< جلسه قبلی                    جلسه بعدی >>

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک دیدگاه

  1. درود
    سپاس فراوان جهت مقاله و اموزشهایی بی نظیرتان .من برای ساخت برش فوم در ابعاد بزرگتر نیاز به کمک شما دارم تقاضا دارم نسبت به خرید کنترل cnc و استپر ها راهنمایی بفرمایید .

    با تشکر و احترام فراوان