مفهوم نام‌گذاری میکروکنترلرهای کمپانی ST

شرکت ST یکی از کمپانی‌های مطرح در زمینه ساخت و توسعه نیمه‌هادی‌ها هست و محصولات خود را در قالب خانواده‌های متنوع و گسترده‌ای به بازار عرضه می‌کند. از معروف‌ترین محصولات ST، میکروکنترلرهای تولیدی این شرکت هستش. هر خانواده از میکروکنترلرهای ST توانایی و راندمان مشخصی داراست که با اعداد و حروفی مشخص می‌گردد.

مفهوم نام‌گذاری میکروکنترلرهای کمپانی ST

نام‌گذاری این میکروکنترلرها همواره با عبارت ST شروع می‌شود که معرف شرکت سازنده خود می‌باشد. بعد از ترکیب ST حرف M می‌آید که نشانگر این است که محصول حاضر یک میکروکنترلر می‌باشد. بعد از STM یکی از عبارات 32، 8 یا 8A را خواهیم دید که به ترتیب معرف میکروهای ۳۲بیتی، ۸بیتی و ۸بیتی Automotive می‌باشد. تا این مرحله خانواده کلی محصول مورد نظر معرفی گردید و سپس نوبت به تشریح ویژگی‌های میکروکنترلر می‌رشد.

کاراکتر بعدی در نام‌گذاری فقط شامل یک حرف انگلیسی می‌باشد و یکی از حروف F ،L ،P ،S ،T یا W است. این حروف نوع محصول را مشخص می‌کنند. به طور مختصر باید گفت که حرف F مربوط به محصولات Foundation، حرف L مربوط به Ultra-low power، حرف P محصولات Pre-programmed، حروف S مختص Standard، عبارت T برای Touch sensing و در نهایت W برای معرفی محصولات Wireless به کار می‌روند.

مفهوم نام‌گذاری میکروکنترلرهای کمپانی ST

سپس شاهد یک عدد سه رقمی خواهیم بود. این عدد (مخصوصا رقم سوم) با حرف قبلی در ارتباط است.  این عدد ویژگی‌های خاص هر خانواده میکروکنترلر رو نشان می‌دهد، از جمله معماری، طبقه‌بندی، حداکثر فرکانس، حداکثر حافظه SRAM و حداکثر حافظه Flash. به عنوان مثال عدد 103 در میکروکنترلرهای STM32F103 نشانگر این می‌باشد که معماری این میکرو Cortex-M3 در طبقه‌بندی Mainstream با حداکثر فرکانس 72 مگاهرتز، حداکثر حافظه فلش ۱۰۲۴ کیلوبایتی و حداکثر حافظه اِس-رم ۹۶ کیلوبایتی می‌باشد. لازم به ذکر است این اعداد منحصر بفرد می‌باشد و تقریبا الگوی مشخصی ندارد. در این عدد رقم سوم (همون صدگان خودمون) از اهمیت بیشتری برخوردار هستش و اطلاعات اصلی را همین رقم بیان می‌کند.

مطلب پیشنهادی:  مدولاسیون عرض پالس یا PWM در STM32 - کنترل سرعت فن DC

بعد از این عدد دوباره شاهد یک حرف انگلیسی خواهیم بود. این حرف تعداد پین‌های میکروکنترلر مورد نظر را مشخص می‌کند.

در محله بعد یک عدد یا حرف می‌بینیم که بیانگر مقدار حافظه Flash میکروکنترلر می‌باشد. توجه داشته باشید که عدد ۳ رقمی قبل مقدار حداکثری حافظه Flash خانواده را مشخص می‌کرد ولی عدد یا حرف حاضر دقیقا مقدار این حافظه را در این میکروکنترلر برای ما بازگو می‌کند.

بعد از این قسمت دوباره شاهد یک حرف انگلیسی خواهیم بود که برای ما مشخص می‌کند میکروکنترلر مورد بحث از چه نوع پکیجی برخوردار است.

و در نهایت باز شاهد یک عدد یا حرف انگلیسی خواهیم بود که مشخص کننده رنج دمای کاری میکروکنترلر مربوطه می‌باشد. به این صورت که A یا ۶ محدوده ۴۰- تا ۸۰ درجه سانتی‌گراد، B یا ۷ محدوده ۴۰- تا ۱۰۵ درجه، C یا ۳ محدوده ۴۰- تا ۱۲۵ درجه و D محدوده ۴۰- تا ۱۵۰ درجه را مشخص می‌کند.

تصویر ابتدای این مطلب معانی این علائم را تشریح کرده و با کمی تمرین و تکرار در خواندن نام میکروکنترلرهای ST دیگر نیاز به دیتاشیت آنها ندارید و اطلاعات لازم را متوجه خواهید شد.

مطلب مرتبط: آموزش میکروکنترلرهای ARM سری STM32

اگر این نوشته‌ برایتان مفید بود لطفا کامنت بنویسید.

مطلب پیشنهادی:  معرفی CMSIS

مطالعه دیگر جلسات این آموزش<< جلسه قبلی                    جلسه بعدی >>

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 دیدگاه

  1. درود بر شما
    واقعا خیلی ممنون ، میدونم خیلی سخته نوشتن اموزش ولی ادامه بدید.

  2. ممنون بابت وقتی که برای انتشار مطالب صرف می کنید./.