آردوینو چیست؟ پلتفرم آردوینو سختافزار و نرمافزار متنبازی (اوپن سورس) ارائه میدهد که استفاده از آن بسیار آسان بوده و برای پروژههای نمونه و سرگرمیها به وفور استفاده میشود. مفهوم متنباز وقتی گفته میشود که پلتفرم آردوینو متنباز است، منظور این است که همه اطلاعات خواندن سختافزار و نرمافزاری که …
ادامه نوشته »بایگانی بلاگ
بورد Arduino UNO R3
بورد آردوینو UNO یکی از مجبوبترین بوردهای آردوینو است و اگر اولین بورد آردوینو شما باشد، نقطه شروع مناسبی به حساب میآید. آردوینو UNO در گذر زمان مورد چند بازبینی قرار گرفته است، و آخرین نسخه آن Arduino UNO R3 میباشد. بین بازبینیها تغییرات خیلی شگرفی پیدا نخواهید کرد. مهمترین …
ادامه نوشته »شروع به کار با بورد آردوینو
طیف وسیعی از بوردها توسط آردوینو تولید میشود. این بوردها در اندازههای متفاوت، میکروکنترلرهای مختلف و با قابلیتهای پردازشی متنوع عرضه میشوند. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره بورد UNO R3، به مطلب آردوینو UNO R3 در بخش آردوینو مراجعه کنید. برای نوشتن کد برنامههای متفاوت و پروگرم کردن بورد آردوینو، به …
ادامه نوشته »استفاده از IDE آردوینو
IDE آردوینو بسیار ساده بوده و استفاده از آن آسان است. با استفاده از مثال Blink که از مثالهای داخلی IDE است، نحوهی استفاده از آن را خواهیم دید. IDE آردوینو را از پوشه ای که آن را نصب/آنزیپ کرده بودید باز کنید. در منوی File، وارد گزینه Examples شوید. …
ادامه نوشته »پینهای GPIO دیجتیال آردوینو
مقدمه پینهای ورودی خروجی همه منظوره (GPIO) پینهای دیجیتال روی یک آیسی میباشند. میتوان از آنها برای ارتباط با دستگاهها به صورت ورودی یا خروجی استفاده کرد. اگر بخواهیم وضعیت یک سوییچ، دادههای سنسور و … را بخوانیم باید پین را به عنوان ورودی پیکربندی کنیم. اگر هدف ما کنترل …
ادامه نوشته »توابع GPIO آردوینو (توابع پایه)
میخواهیم چند تابع پایه مربوط به راهاندازی آردوینو و GPIO که پیوسته در IDE آردوینو استفاده میشوند را با هم مرور کنیم. توابع شروع به کار ()setup این تابع در آغاز اسکچ فراخوانی میشود. این تابع برای آغاز و مقداردهی اولیه متغیرها، مد پینها و … استفاده میشود. این تابع …
ادامه نوشته »USART در آردوینو Uno
مقدمه Universal Serial Asynchronous Receiver Transmitter یا به اختصار USART یک پروتکل ارتباط سریال است که برای دریافت/ارسال داده به صورت سریال و در یک baud rate مشخص به کار گرفته میشود. قطعات مختلف از جمله GPS ،GSM ،RFID، سنسورها و … به منظور دریافت یا انتقال اطلاعات، باید با …
ادامه نوشته »اضافه کردن کتابخانه جدید به آردوینو و استفاده از آن
اجازه دهید نحوهی اضافه کردن یک کتابخانه برای ماژول MPU6050 (ژیروسکوپ + شتابسنج + دماسنج) را با هم مشاهده کنیم. در اینجا، ما از کتابخانه MPU6050 آقای Kornelisuz Jarzebski از گیتهاب استفاده میکنیم. کتابخانه را از اینجا دانلود کنید. کتابخانه را دانلود کرده و از حالت فشرده خارج کنید و …
ادامه نوشته »توابع پایه مرتبط با ارتباط سریال در آردوینو
در این جلسه برخی از توابع پایه مرتبط با ارتباط سریال، که پیوسته در IDE آردوینو استفاده میشوند را با هم ملاحظه میکنیم. USART تابع (Serial.begin(baud_rate Baud_rate: باودریتی که برای ارتباط سریال استفاده میشود. میتواند ۴۸۰۰، ۹۶۰۰، ۱۴۴۰۰، ۱۹۲۰۰ و … باشد. این تابع برای تعریف باودریت مورد استفاده در …
ادامه نوشته »ADC در آردوینو
مقدمه وقتی ارتباط بین سنسورها با میکروکنترلر را برقرار میکنیم، در اکثر موارد خروجی سنسورها ذاتاً آنالوگ میباشد. اما میکروکنترلر تنها سیگنالهای دیجیتالی را پردازش میکند. بنابراین باید از ADC بین سنسور و میکروکنترلر استفاده کنیم. ADC سیگنال آنالوگ را به دیجیتال تبدیل کرده و تحویل میکروکنترلر میدهد. ADC کاربردهای …
ادامه نوشته »PWM در آردوینو
مقدمه مدلاسیون پهنای پالس (PWM) تکنیکی است که در آن فرکانس ثابت نگه داشته شده و پهنای پالس تغییر میکند. این مدولاسیون روشی برای تولید سیگنال آنالوگ با استفاده از یک منبع دیجیتال میباشد. یک سیگنال PWM شامل دو مولفه اساسی به نامهای duty cycle و فرکانس است که رفتارش …
ادامه نوشته »تایمر سگ نگهبان با آردوینو
بورد آردوینو Uno یک چیپ ATmega328P را به عنوان واحد کنترل کننده در قلب خود دارد. ATmega328P دارای یک تایمر سگ نگهبان (Watchdog Timer) است. این تایمر در سناریوهایی که سیستم در اثر وجود خطا در کد نوشته شده هنگ کرده و فریز میشود و یا در شرایطی که مشکلات …
ادامه نوشته »I2C آردوینو
مقدمه Inter-Integrated Circuit یا به اختصار I2C یک پروتکل ارتباطی سریال میباشد. این پروتکل two wire interface) TWI) نیز نامیده میشود زیرا از دو سیم برای برقراری ارتباط استفاده میکند. این دوسیم SDA (داده سریال) و SCL (کلاک سریال) میباشند. I2C یک پروتکل ارتباطی مبتنی بر تایید (acknowledgment-based) میباشد، بدین …
ادامه نوشته »اصول توسعه Bootloader برای آردوینو
مقدمه بوت لودر (Bootloader)، اصولاً یک تکه کد آغازین است که هر میکروکنترلری هنگام روشن شدن یا راهاندازی مجدد آن را اجرا میکند. این کد مشابه مفهوم BIOS است که هر PC هنگام روشن شدن آن را اجرا میکند. در مورد PC ،BIOS منتظر ورودی از طرف کاربر برای تغییر …
ادامه نوشته »نصب بوت لودر روی ATmega328 با آردوینو UNO
در این پروژه، نحوه نصب بوت لودر را در میکروکنترلر ATmega328 به شما نشان خواهم داد. با استفاده از این روش، میتوانید از میکروکنترلر ATmega328 خود به صورت مستقل در طراحی سفارشی یا PCB استفاده کنید. (همچنین میتوانید کد را آپلود کنید). مقدمه اگر در حال مطالعه این پروژه هستید، …
ادامه نوشته »